Historisk øyeblikk. Aksel Berget Skjølsvik er kaptein når Sandnes Ulf mandag kveld skal debutere i Tippeligaen, 101 år etter at klubben ble stiftet. Billettene til kampen mot naboen Viking heime på Sandnes stadion ble revet bort på kort tid. Foto: Privat

Det "koker" i Sandnes foran lokaloppgjøret mot Viking førstkommende mandag kveld, ei kamp som sendes på TV 2 Zebra. Denne kvelden skriver klubben, som åndalsnesingen Aksel Berget Skjølsvik er lagkaptein for, klubbhistorie. De skal spille sin aller første kamp i Tippeligaen og motstander er ingen ringere enn naboen Viking med Åge Hareide i trenerstolen.

– Det er ventet rundt 5000 tilskuere, alle billettene er utsolgt. Det kommer til å bli et trøkk som ikke alle spillerne på laget er vante til. Men vi har hatt ei god oppkjøring og ser nå fram til å komme i gang med kampen om poengene. Det passet oss bra at Viking slo Rosenborg 4-0 i siste treningskamp før seriestarten. De tror nok at vi skal bli ei forholdsvis enkel nøtt å knekke. Vi får se, forklarer Aksel på telefon fra Sandnes hvor han bor med samboeren og to barn.

Forsterket laget

Sandnes Ulf fikk en svært så dårlig start på det som skulle bli en jubelsesong i Adeccoligaen i fjor. Laget lå nesten helt nederst etter noen kamper, men så kom selvtilliten og spillet de hadde øvd på å få til. Samtidig kom poengene og da sesongen var over, var opprykket et faktum med Aksel i førersetet som kaptein.

– Klubben har forsterket laget og vi er bedre nå enn foran seriestarten for ett år siden, mener kapteinen for klubben som feiret sitt 100-års jubileum med opprykk.

Aksel Berget Skjølsvik har tidligere spilt både i Rosenborg BK og Molde FK. Da Ole Gunnar Solskjær kom til MFK høsten 2010, var ikke Aksel med i hans framtidsplaner. Aksel hadde lyst å fortsette, men fikk beskjed om at han ikke var ønsket med videre i klubben. Da viste Sandnes Ulf interesse for midtbaneterrieren som dermed flyttet til Sandnes med familien. Der har han lykkes og gleder seg veldig til en ny sesong i Tippeligaen. Aksel er en av de få spillerne i klubben som har erfaring på det øverste nivået, og det kommer nok godt med når kampen om poengene starter.

Spesielt å møte Molde

Søndag 20. mai får Aksel & Co besøk av Molde. Vi tror nok at åndalsnesingen da er mer enn interessert å vise Solskjær & Co at det var feil å ikke tilby ham videre kontrakt. Returoppgjøret på Aker stadion spilles søndag 7. oktober; Aksels gjensyn med det som var hans heimebane i flere år.

– Men jeg tenker ikke på Molde nå. Det er Sandnes Ulf som gjelder og vi har fått forberedt oss godt til møtet med Tippeligaen. Det blir tøft og vi må virkelig kjempe for hvert eneste poeng. Jeg tror vi skal ha et mannskap som er godt nok til å overleve i Tippeligaen. En god del av spillerne er sterke i "skallen". Det er viktig at vi får stabilitet i laget og at vi er kynisk i vårt spill. Vi kan ikke gå i samme fella som Start og Sarpsborg 08 i fjor; de var for opptatt av å underholde med fin fotball. Poengene er viktigere enn finfotballen. Det blir også viktig at vi går for tre poeng og ikke virker å være fornøyd med uavgjort. Da får vi heller ryke på noen tap samtidig som vi sikrer oss nok seire til å sikre plassen, mener Aksel Berget Skjølsvik.

Overfor Åndalsnes Avis tipper han Molde FK som seriemester, men at Aalesunds FK også går mot en god sesong. Videre tror han at Hønefoss og Stabæk rykker rett ned og at Sandnes Ulf blir nummer ti når status skal gjøres opp.