Etter kampen mot Malmefjorden har debatten rast om hva som er akseptabelt av supportere i 4. divisjon.

I episode 9 av Opp med praten får du høre hva daglig leder i Åndalsnes IF, Aksel Berget Skjølsvik, sier om saken, før herrene Øystein Hjelle Bondhus, Torgeir Ruud Ramsli og Dahle-trener Jonas Tømmerdal Frøner kommer med sine betraktninger.

Hele episoden av «Opp med praten» kan du høre her:

Må ta en runde på dette

Mandag kom Romsdals Budstikke ut med en artikkel hvor det kom fram at mange klubber gruer seg til å komme til Øran på grunn av supporterkulturen på Åndalsnes.

– Det er aldri trivelig at vi får tilbakemelding og reaksjoner som sier at folk ikke har hatt en kjekk opplevelse på Øran. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger de siste årene på at det er speaker, musikk og litt mer trøkk enn det bruker å være på en 4. divisjonsarena, sa daglig leder i ÅIF, Aksel Berget Skjølsvik til podkasten.

Mandags kveld kunne også Åndalsnes Avis melde om at klubben har allerede startet med å ta steg for å få bukt med ukulturen.

– Når det gjelder den supporterkulturen tar vi en runde med de vi er glad for at lager litt liv og røre, men om vi skal justere noe så er det mulig, sier Skjølsvik i podkasten..

Han sier også at det kan være de må endre på ting.

– Det er mulig det har gått litt over streken nå med at det sies at de har ropt “Keeper” når det var corner slik at forsvarsspillerne misforstår. Sånne ting vil vi ikke ha. Om noen føler at de har gått over streken på Øran må vi være tett på og endre på det.

– Savner mer tydelighet

– Nå er det mange år siden jeg har vært inne der og spilt. Jeg har ikke opplevd noe personlig, men jeg er jo enig i mye av det dere sier. Det er trist rett og slett å høre at det er spillere som gruer seg til å dra på bortekamp. Da er vi ganske langt unna det fotballen skal være, lyder det fra Dahle-trener Johannes Tømmerdal Frøner som var gjest i denne episoden.

Programleder Øystein Hjelle Bondhus har et godt inntrykk av Åndalsnes fra før av, og håper klubben får kontroll på problemet.

– Slik som jeg kjenner Åndalsnes er det en sterk klubb, de har mange ressurser i klubben og mange fine folk både på trener og ledersiden. Dette her bryter litt på en måte med mitt gode inntrykk av Åndalsnes. Jeg håper de klarer å få bukt med problemet.

Også fotballekspert Torgeir Ruud Ramsli reagerer på situasjonen, og kulturen på Øran som kommer fram i kommentarfeltet.

– Det er en litt kinkig sak for alle parter. Vi vet jo ikke fakta hva som har skjedd. Den facebook tråden blir litt sånn ord mot ord føler jeg, sier Ruud Ramsli før han fortsetter:

– Jeg savner mer tydelighet fra Åndalsnes. Det blir litt for generelle vendinger i svaret. Jeg savner mer tydelig svar i at dette ikke er akseptabelt, og vi skal ta tak i det umiddelbart.

Om supportergjengen vil være på plass bak målet til motstanderen neste hjemmekamp mot Surnadal er ikke kjent, men Ruud Ramsli har en klar anbefaling til klubben.

– Det som er rart synes jeg er at de får stå bak de sponsor skiltene. De står 2-3 meter unna motstanderens keeper. Det er gjennom hele kampen. De har stått der i mange år. For Åndalsnes er det så enkelt at de kan bare gi de beskjed om å sette seg på tribunen sammen med resten.