For det ble 4-1 seier i lørdagens bortekamp mot Elnesvågen.

- Har spillerne hatt godt av ferie?

- Ferie er alltid bra. Godt å få tenke på noe annet ei stund. Det har jo vært en tung periode for dem, svarer 4. divisjonslagets trener, Rune Skeide.

Sesongens første seier kom først i siste kamp før ferien, 4-1 seier mot Vestnes Varfjell. Seieren tok treneren som en bekreftelse på at det de gjør er rett. Det gjør han også etter denne seieren.

- Det jeg gleder meg mest over, er at målene ikke er tilfeldigheter, men resultat av godt spill, sier han.

- Endelig stang inn

Både han og Elnesvågens trener var enige om at ÅIF var det beste laget denne gangen, til tross for Elnesvågens 1-0 ledelse til pause.

- Vi gjør stort sett det vi har gjort til nå. Forskjellen er at det ble stang inn i dag, og ikke stang ut, slik det har vært mye av, fortsetter Skeide, som hadde noen utfordringer med å få satt sammen laget til denne kampen.

- Vi stilte med tidenes yngste lag, og uten keeper. Vi har to keepere, men den ene er sjuk og den andre skadet. En utespiller måtte ta den jobben i dag. Sånn sett hadde vi vel ikke den beste oppladningen til kamp, men det endte positivt, sier treneren.

Målscorer fra gutter 16-laget

Han skryter av de unge spillerne.

- Som for eksempel Kjetil Åndal fra Gutter 16-laget vårt. Han kommer inn og scorer i 2. omgangen. Han spiller som om han har spilt seniorfotball i lang tid. Og så er dette kun hans andre kamp.

De andre målscorerne fra ÅIF er Sindre Ramskeid med to mål, og Knut Haakon Stenerud med ett mål. Skeide sier at de ikke har noen endringer i spillerstallen etter sommeren, men sier at han ser at for eksempel dagens motstander har mistet noen av sine spillere.

- Det var et litt annet lag i dag enn det vi møtte sist da vi tapte 6-1.

ÅIf sin neste kamp er allerede tirsdag. Da tar de igjen kampen mot Eidsvåg som egentlig skulle spilles borte før sommeren. Lørdag om ei uke har de også bortekamp, denne gangen mot Averøykameratene.