Karoline reiste til Barcelona sist helg. Hun har hatt ei god oppladning til sesongens store mål. Da året 2010 tok til var 3000 meter hinder den mest aktuelle distansen for Karoline. Men dette har endret seg ettersom hun har hatt problemer med hinderpasseringene samtidig som hun har prestert vel så godt på de lengre "flate" distansene.

Ingen skal forvente at Karoline i sitt første senior-EM skal kunne være med i toppen.

Karoline løper trolig 5000 meter flatt, kvalifisering, førstkommende fredag formiddag. Plasseringen og tida fra det innledningsheatet avgjør om hun løpet finalen søndag kveld.

37 norske utøvere

Det norske EM-troppen teller hele 37 utøvere, 21 kvinner og 16 menn. Sportsklubben Vidar, som Karoline representerer i friidrett, har alene hele 11 deltakere. Sammen med sportssjef Ronny Nilsen består støtteapparatet av hele 18 trenere og ledere. Budsjettet for det norske EM-eventyret er på nærmere en million kroner.

Norges Fri-idrettsforbund gir medaljebonuser til sine utøvere. Et gull gir 100.000 kroner, sølv 50.000 kroner og bronse 25.000 kroner.

Karoline og de andre norske utøverne bor på hotell AC Barcelona, sammen med nasjoner som Frankrike og Slovenia.

– Jeg regner med at vi har to-tre medaljesjanser, sier sportssjef Ronny Nilsen til www.friidrett.no og legger ikke skjul på at spydkasteren Andreas Thorkildsen er en av de største norske medaljehåpene. Hvis Karoline skulle løpe bort og ta medalje, vil det være en meget stor overraskelse, for å si det mildt. Men Karoline har overrasket før ...