Responsen har vært overveldende på invitasjonen Rauma Skytterlag i samarbeid med SIUS (produsent av elektroniske skiver red. journ.) har sendt ut til samtlige skyttere under Landskytterstevnet på Lesja.

Vil bli landsdekkende

Rauma Skytterlag har som uttalt målsetting at bedriftsskyting skal bli en årlig og landsdekkende konkurranse. I bedriftsskytinga inviteres bedriftene i den enkelte kommune til lagskyting. Tanken nå er at det i hver kommune kåres et vinnerlag som så går videre til en landsfinale i Rauma. Et hovedmål er blant anna å fokusere på mestring framfor resultat samt alminneliggjøre skyting og øke oppmerksomheten rundt sporten.

– Dette er virkelig moro, forteller Ottar Dalset, en av Rauma Skytterlags drivkrefter bak opplegget.

– Vi har nå i mange år kjempa for å folkeliggjøre skyttersporten. Du skal ikke måtte investere mange tusen kroner i våpen og bekledning for å tørre å gå inn døra på et lokalt skytterhus, fortsetter han ivrig.

– Vi skal ivareta Ola og Kari slik at de kan bli kjent med sporten og bli en del av det gode miljøet vi som jobber med dette virkelig føler vi kan tilby.

– Hvordan konkret gjør dere det i Rauma?

– Skytterlaget tilbyr alt av utstyr til nybegynnerne. De skal få låne våpen og det er ikke nødvendig med noen full skytterbekledning. Det som trengs av utstyr tilbyr vi. Og ikke minst veiledning i bruk av utstyret og alt rundt sjølve skytinga. Det sosiale aspektet er ikke minst viktig, med enkel servering og mye prat.

Det er tydelig at dette er et tema som opptar Dalset.

– Jeg er redd for at DFS (Det frivillige skyttervesen) gjør samme feilen som NSF (Norges Skytterforbund) gjorde i sin tid. Man ønsker å spisse satsingen for å få fram de beste. Jeg pleier å si at jeg heller ser at 20000 skyttere skyter 200 skudd enn at 200 skyter 20000, fortsetter han energisk.

– Og nå opplever du at modellen fra Rauma får full aksept?

– Ja, som sagt så er responsen enorm. Jeg har akkurat hatt besøk på standen her fra Andøya og Våler. De syns opplegget vi presenterer er helt genialt.

Og opplegget rundt finalen i februar er planlagt i detalj. Gjennom lokale bedriftsrunder kåres vinnerne som altså nå er invitert til Rauma Kulturhus 27. februar neste år. Her blir det full finalerunde med luftgevær på såkalt SIUS laserscore. Egen storskjerm formidler det hele til i alt 330 tilskuere med full speakertjeneste besørget av NRK's egen skyteekspert Ola Lunde. Etter premieutdeling inviteres så samtlige til bankett og etterfølgende dans på Grand Hotell. Det er også laget et eget billotteri knyttet til arrangementet. Her er alle som deltar i bedriftsskytingen over det ganske land deltakere.

Flott anlegg. Bedriftsskytinga i Eidsbygda foregår i Rauma Skytterlags topp moderne skytterhall med 8 elektroniske skiver.