– Våre beste lokale kjørere vil delta. Det samme vil sterke kjørere fra Surnadal, Eidsvåg og fra lag på Sunnmøre, forklarer primus motor Iver Olav Krohn i Åndalsnes IF.

Spesielt lørdagens Skarvenritt er et renn som byr løperne på store utfordringer. For å bremse av på farten har arrangøren lagt inn den tradisjonelle reiplykkja i fjelltelemarkrennet. Men det gjenstår likevel nok av bratte heng og fartsgivende strekk til å skape utfordringer.

I dette rennet må løperne sørge for å ta seg til toppen av Skarven for egen "maskin". Men det bidrar absolutt ikke til å gjøre kjøringa til målområdet ved parkeringsplassen til noen nedtur; tvert imot. Som vanlig vil det bli arrangert renn også for de yngste. De slipper unna med en kortere distanse. Men artig blir det, lell.

Strandafjellet

Søndag er det klart for Skorgedalsrennet; også det for både ung og litt eldre. Dette er et renn der man starter på toppen av Strandafjellet. Løperne vil etter hvert komme inn i toppen av alpintraseen til Rauma skisenter. Her vil de følge den upreparerte delen av løypa ned til målområdet.

– Begge rennene inngår i Norgescupen i Telemark, forklarer Iver Olav Krohn.

Om arrangøren vil få deltakelse av den ypperste telemarkseliten i rennene i Skorgedalen, var ikke klart da ÅA skrev denne forhåndsartikkelen. Eirik Rykhus og de andre eliteløperne avsluttet sesongen med deltakelse i World Cup på Rjukan sist uke. Om de tar turen til Skorgedalen for deltakelse i norgescupen er uvisst.

Men Kjetil Søvik har meldt sin ankomst. Det samme har andre gode lokale løpere. Og unge lokale telemarksløpere vil forsøke å sette sitt preg på rennet.