– Ja, jeg må være ærlig og si at dette har vært vår beste vintersesong noensinne, sier Tore Brandstadmoen, styreleder i Rauma Skisenter AS.

– Du sa i februar at dette var skøytesesongen for skisenteret. Hva sier du nå?

– Jeg står vel inne for den uttalelsen fremdeles. Men det er ingen tvil om at dette har vært en god stabil vinter med relativt godt besøk.

– Relativt?

– Det er klart at noen helger kunne vi nok ha ønsket oss flere folk i heisen, men det har vært en lang sesong og folk er nok litt mettet. Vi har hatt mange åpningsdager og fått inn mange kroner, selv om jeg ikke har tallene i hodet akkurat nå.

Tidlig sesong

Skisenteret åpnet for sesongen allerede første helg i desember i fjor og har holdt åpent hver helg siden da.

– Vi vurderer å holde åpent to helger til, hvis været tillater det. Snøen holder, men vi kjører ikke skitrekket hvis det pøsregner, sier Brandstadmoen.

– Hvordan har påsken vært?

– Relativt bra den også, med varierende besøk. Vi er fornøyd.

– Hva ser dere er mest populært i Skorgedalen ?

– Totalt sett ser vi at toppturer trekker mye folk, men vi ser også økt besøk i heisen når det blir mer løssnøkjøring. Ellers ser vi at den tilrettelagte skiparken er populær hos barna og vi har hatt flere helger med arrangement for barn; blant annet Telenorkarusellen der alle barna fikk konkurrere på ski. I påska hadde vi grilling, saft og vafler ved skitrekket i regi av skisenteret.

Brandstadmoen påpeker at de er helt avhengig av frivillige.

– Vi har en kjerne på 15 -20 personer som hjelper til jevnt og trutt, både med betaling og kroken på heisen.

Det har vært kalde forhold på fjellet og harde oppkjørte løyper i påsken. Påskeaften fikk de også havari på tråkkemaskinen.

– Det er en del som må byttes ut og jeg er nå hos leverandør for å få med den nye delen tilbake. Den vil bli montert på fredag og da vil løypene bli klargjort til helgen igjen. Da vil det bli oppkjørte løyper helt inn til Ljøsådalshytta, lover Brandstadmoen.

50 prosent økning

Også Skorgedalsvegen opp til skisenteret har hatt gode dager i vinter. Håvard Hole, sjefen for vegen, er meget godt fornøyd.

– Vi har hatt en økning på 50 prosent fra samme påskeperiode i fjor. Det har sikkert med været å gjøre også. Det har jo vært skyfritt nesten hele påsken, sier Hole.

Selv om det har vært en meget bra sesong så langt, koster det å holde en veg i såpass god stand.

– Med så fantastiske forhold i fjellet, er det mange som bruker vegen. Det som har gjort at vegen har holdt så godt, er kulden. Det er lett for å bli teleløsning på denne tida.

– Den vil komme nå da eller?

– Det er ikke sikkert det blir noe i det hele tatt. Vi kan være heldig slik at vannet som renner fra snøsmeltingen ikke renner inn i vegen. Det er vanskelig å si. Noen hull blir det jo med så mye trafikk, men de vil bli fylt etter. Det er en liten bagatell kostnadsmessig, sier han.

– Hva koster med en slik veg?

– Vi har brukt 400.000 kroner til å oppgradere rekkverket, og så har vi betalt inn et lån vi tok opp i kommunen for fire år siden. Det er noe som må utbedres hvert år. I år skal skifte ut noen kabler på bomanlegget.

– Det har fungert bra?

– Ja, vi har bare hatt to stopp i påsken og det var på grunn av utfall av internett. Ellers fungerer anlegget 100 prosent.

Tore Brandstadmoen, styreleder i Rauma Skisenter, er fornøyd. Foto: Ellinor Rørvik Lothe
Skorgedalsvegen har hatt 50 prosent økning i inntektene i år. Foto: Evy Kavli