Rauma 2000 kalles prosjektet som egentlig har sin opprinnelse i Sportsklubben Træff. De er nemlig utpekt til å være Nordmøre og Romsdal Fotballkrets sin satsingsklubb innen jentefotballen – en type fotballakademi.

Rauma på sin side er den første kommunen som har satt i gang et prosjekt. Fire klubber, Åndalsnes IF og Langfjorden FK, Isfjorden IL og Måndalen IL har plukket ut spillere til prosjektet – spillere som alle er født i 2000; derav navnet Rauma 2000.

Inngangsbilletten for jentene til å kunne delta i prosjektet, er at de viser interesse for fotballen – at de er villig til å satse på sporten.

Samles hver 14. dag

Til nå har de hatt to samlinger; begge i Måndalshallen. Jarle Kavli har tatt på seg oppgaven med å trene jentene, Tor Sannes har oppgaven som administrator.

Han forklarer at dette er jenter som til daglig spiller sjuerfotball i sine respektive klubber eller samarbeidende lag.

Under samlingene blir det lagt vekt på egne holdninger til trening og til sporten.

– Vi gir også råd til dette med ernæring, sier Sannes.

Også eget lag

Undervegs vil det være spill mellom to lag. Her blir de rettledet av trener – blir drillet i det å opptre som ett lag.

– Vil Rauma 2000 opptre som et eget lag?

– Ikke i seriesammenheng. Men vi håper kanskje å få delta på en turnering eller spille en treningskamp undervegs i sesongen, sier administratoren som ikke ser bort fra at dette kan være et tiltak som også kan fremme samarbeidstanken – at jentene en gang i framtida kan være av dem som finner ut at de kan stille lag på tvers av idrettslagsgrenser

Tor Sannes sier at de etter hvert som sesongen skrider fram; en sesong der det er lagt opp til samlinger rundt om i de ulike klubbene, vil belønne de som deltar med felles treningsutstyr.

Jentefotballen har fått sin første felles satsing i Rauma. Når følger guttefotballen etter?