Han syntes det var litt påfallende at ingen politikere var til stede på møte om idrettssamarbeid. Bjerkeli var skuffet over at kommunen ikke har lagt bedre til rette for idretten i kommunen.

– Når det gjelder et sentralanlegg for ski i Isfjorden har vi stått på stedet hvil i minst 20 år. Nå er ikke anlegg det eneste saliggjørende, men gode anlegget er så absolutt med på å legge til rette for aktivitetene. Vi kunne ha arrangert norgescuprenn for juniorer og vi kunne hatt flere andre større renn. Men vi har ikke anlegg og det setter da begrensninger for utviklingen, mente Bjerkeli.

Må akseptere

- Vi må akseptere at noen får og andre ikke får; vi kan ikke ha sentralanlegg innafor en idretten i alle bygdene. Vi må være villige til å flytte på oss; da jeg selv var med i langrennssporten i Isfjorden var en tur til Molde for å gå renn den korteste turen. Vi må dit beslutningene og planene blir lagt; vi må ha et tettere dialog med det politiske miljøet. Men vi savner politikerne som kan være vår talsperson. Vi skal også huske toppdretten; på 90-tallet hadde Isfjorden IL fire landslagsutøvere på ski, sa Bjerkeli.

– Jeg savner altså kommunens engasjement når det gjelder anlegg. Og dessuten er det medlemmer i kommunestyret som tenker si bygd og nøyer seg med det, avsluttet Bjerkeli sitt innlegg.

En idrettsmillion

– Dere må samarbeide og gå i takt. Og dere må få politikerne på banen. Kommunen bruker rundt en million kroner på idretten i Rauma i året. 739.000 kroner gis i støtte, så kommer vedlikehold på tre stadionanlegg og når Ramahallen skal få dekt opp sitt underskudd. Rundt to kroner av hver tusenlapp går til idretten i Rauma, sa kultursjef Harald Krøvel.

– Alt hadde vært så mye enklere hvis kommunen hadde tatt hånd om anleggsbiten slik at lederne og trenerne hadde fått brukt tida si på utøverne, sa Ole Bjerke og la til at ungdommen gjerne må få ta større del selv i forbindelse med tilretteleggingen.

Mangler anlegg. – Vi har ikke anlegg for sk i Isfjorden fordi kommunen ikke har gjort nok. Vi mangler en talsperson for idretten blant politikerne, sa Rolf Hermann Bjerkeli under dialogmøtet mandag kveld.