Lørdag ble Åndalsnesløpet arrangert for 18. gang. På startstreken sto blant andre 13-åringen Iver Synstnes Hole, klar for et av sesongens store mål.

– Det er pappa som arrangerer løpet, derfor er det veldig viktig for meg å delta. Åndalsnesløpet er et klart mål i sesongen, sier Hole som ble nummer to bak Bård Indredavik (35) i fjor.

Bak der igjen, kom Lars Kavli. Og slik ble det også i år! Trioen holdt, ifølge Hole, sammen fra omtrent midt på Setnesmoa.

– Vi byttet på å dra, forteller Hole.

Satte opp farten

Først når det gjensto om lag 400 meter igjen av det fem kilometer lange løpet, satte Indredavik opp farten. Dermed ble det nok en seier på trønderen som løper for Åndalsnes IF.

– Arrangementet i dag har vært fantastisk. og det er spesielt artig å se at det er så mange deltakere i barneløpene, sa Indredavik etter målgang.

Han sier Åndalsnesløpet er et fint treningsmål for han, og at han hadde som mål om å holde følge med nettopp Hole og Kavli.

– Men det er Iver som fortjener oppmerksomheten her. Han er 13 år, og imponerer, avslutter Indredavik som kom i mål på tida 17.08, fire sekund foran Hole.

Og det unge løpstalentet er fornøyd med løpet.

Ungdomsbirken er neste mål

– Det gikk ganske greit. Jeg slo tida mi med fem sekund. Og målet var å slå tida mi, sier Hole som nå ser fram til neste mål for sesongen; Ungdomsbirken.

– Der har jeg vunnet de to første åra, så jeg har som mål å vinne igjen, sier han om løpet som går av stabelen i begynnelsen av juni.

Landslagsløpere beste damer

I dameklassen var det Ida Nilsson og Emelie Tina Forsberg, begge er på det svenske randolandslaget, som kom først i mål. Begge ble klokket inn på tida 18.50.

Forsberg sa før start at hun ikke var sikker på om hun kom til å fullføre, men det så lekende lett ut for damene som begge er vant til mye lengre distanser enn dagens løp. Verken Karoline Bjerkeli Grøvdal eller Live Solheimdal deltok i år.

Hanne Svanemyr Kjos ble tredje beste av damene.

- 280 deltakere

Løpsgeneral, Terje Hole, stilte ikke på startstreken i år, men er han er veldig fornøyd med antall deltakere.

- Det ble 280 deltakere totalt. Av dem er det 126 som har løpt fem kilometer.

Han tror 280 er det beste deltakerantallet på mange år.

- Vi har hatt 320 på det meste, men det var i 2008, sier han.