Voldset var aktiv syklist i Rauma Sykkelklubb, før han flytta ut av kommunen for rundt 20 år siden.

Men måndaling regner han seg som fremdeles, sjøl om han i dag er bosatt i Halden og jobber som logistikkdirektør hos Borregaard i Sarpsborg.

Sykkelinteressen lå også i dvale noen år, men de siste tre åra har Voldset satset seriøst på hobbyen sin igjen. Så seriøst har det blitt at han tok initiativet til å samle et lag med de beste voksne rytterne i Østfold. Det hele kom i gang i fjor sommer. Nå har han 45 mann under seg på dette laget, som har egen nettside og en solid samling med sponsorer på plass.

47 kilometer i timen

Målet er å vinne Lillehammer - Oslo for lag, 23. juni. Snittalderen på laget er ca. 40 år, men Voldset mener det absolutt er realistisk å vinne.

– Vi må ha en snittfart på 47 kilometer i timen, har han regnet ut.

Voldset er ikke alene romsdaling på laget heller. Ronny Melsæter, opprinnelig fra Fræna er også med i den 45 mann store troppen. Pluss enda nesten 10 til, om man regner med støtteapparatet. Laget har hatt tre samlinger igjennom vinteren. To samlinger til venter - en av dem på Mallorca. Fra april skal det være ukentlige fellestreninger. Og det blir tøffe tak innad i laget. Det kan nemlig være maks 30 på et lag, og derfor må 15 siles bort før start.

100 hjelmer

– Resultater i andre konkurranser, samt motivasjon og prestasjon på treninger, vil avgjøre hvem som får være med, sier Voldset, nådeløst, og håper han skal få med seg flere fra laget på konkurranser i Rauma også.

Han har gjort det som trolig er den største enkeltbestillingen hos Olav Morten Hagen og Top Bikes i Innfjorden.

– Vi bestilte over 100 hjelmer. Men ellers er sykkel og annet utstyr opp til hver enkelt på laget.

– 30 mann er mye?

– Ja, men kravet er at minst 5 skal gå over mål. Det vil si at klokka stopper når femte mann har passert. Fordelen med et stort lag er at det vi kaller en rulle blir stor. Da blir det også lettere å holde høg fart. Dess større rulle dess større fart. Vi bør i alle fall ikke komme ned i særlig mindre enn 15 mann for å holde tempoet oppe.

– Å vinne er realistisk?

– Ja, jeg mener det. En av de fire kapteinene på laget var blant landets beste mot slutten av nittitallet - og slo blant andre Kurt Asle Arvesen ved et par anledninger, sier Voldset.