Sunn fotballcup

Lørdag 7. juni møtes jenter og gutter fra hele 90 lag til Bendit Fotballcup på Øran.
Sport

– Som Norges største idrettsforbund med over 400 000 medlemmer har vi et stort samfunnsansvar. Når man blant annet vet at dagens 15-åringer beveger seg mindre enn 80-åringer, og at inntaket av usunn mat er alt for høyt, er det naturlig at Norges Fotballforbund er en pådriver i kampen for et sunnere Norge. Målet er selvsagt at alle landets fotballklubber skal hjelpe oss med dette, men i første omgang har vi plukket ut 55 dedikerte klubber, deriblant Åndalsnes IF, til å være våre Bendit-ambassadører, sier fotballpresident Ynge Hallen.


En sunnere cup

-Vi er stolte over å bli utnevnt til Bendit Ambassadørklubb av Norges Fotballforbund, sier arrangementsansvarlig i Åndalsnes IF, Svein Frode Heen. Kvaliteten og rammen rundt arrangementet er viktig for oss. Vi er opptatt av å profilere oss som en idrettsklubb som i tillegg til å motivere og legge til rette for lek og fysisk aktivitet, også formidler sunne kostholdsvaner.

Blant annet stiller klubben med over 90 frivillige som skal kutte nærmere 900 kg frukt som skal selges i kioskene.

- Man må ikke glemme at idrettsklubber i utgangspunktet er til for å fremme barn og unges helse, og da blir det jo et paradoks at de ofte kun selger produkter som ikke er bra for hverken utøvere, støtteapparat eller tilskuere, sier en engasjert Heen.

– Odd-Bjørn Hjelmeset, sponsorsjef i BAMA følger opp. Det er viktig å huske at det barna lærer i tidlig alder tar de med seg videre i livet. Det inspirerer til gode matvaner, sier Hjelmeset.

Mer om Bendit Cup kan du lese i torsdagens papirutgave av Åndalsnes Avis. Du kan lese den her