Denne motorsporten finner du i Rauma, og i bare fire andre klubber i fylket

De er møkkete og våte, har stive konsentrerte blikk og godt grep rundt styret. Søndag var Holmemstranda IL vertskap for 45 motorsyklister i finalen i Midt norsk mesterskap i trial.

Spente foreldre og unge og veldig klare motorsykkelkjørere, står klare ved start.   Foto: Ellinor Rørvik Lothe

Sport

Holmemstranda IL trial er én av fem klubber i fylket som tilbyr trialtrening for barn og ungdom. En sport som ifølge Norges Motorsportforbund krever balanse, teknikk og en dose mot. Gjennom seksjoner i småskogen ved flerbrukshuset på Åfarnes, er målet at deltakerne skal kjøre gjennom trær, steiner, røtter, berg og andre hindringer, uten å sette foten i bakken. "Trial er motorsportens svar på akrobatikk …" Slik beskriver motorsportforbundet sporten som i Rauma så smått begynner å se et generasjonsskifte.