Ingeborg vartet opp med kjempetid – igjen

Ingeborg Synstnes Hole vartet opp med en kjempetid da hun på søndag vant 1500-meter i Lerøy-lekene. Hun var bare godt og vel tre sekunder unna å slette en 39 år gammel aldersrekord da det ble løpt på 4.43,29 i Trondheim.

Ingeborg Synstnes Hole løp fort da hun vant 1500-meter og forbedret sin bestenotering med åtte sekunder i Lerøy-lekene.   Foto: Svein Halvor Moe

Sport

Resultatet er så sterkt at det gir hele 1130 poeng på den såkalte Tyrvingetabellen. Det er for mange utøvere et mål å klare 1000 poeng på den. Det skal etter de flestes mening litt mer til å klare det i løp enn i hopp og tekniske øvelser. Poengsummer på 1100-tallet er en klar indikasjon på at det har gått veldig fort unna, og det gjorde det med Synstnes Hole på tartandekket i Trondheim. Hun stakk med en gang og så seg siden aldri tilbake.