Amalie sikret seg ny sølvmedalje

Amalie Solli-Mork løp inn til sølvmedalje på 1500-meter under fjorårets Lerøy-leker. Det ble en ny sølvmedalje på Holmemstranda-utøveren i år.

SØLV: Amalie Solli-Mork fikk med seg en sølvmedalje fra helgas Lerøy-leker.   Foto: Arne Brunes

Sport

Amalie krysset målstreken som nummer to i kappgang-konkurransen i sin årsklasse. Det til tross for at hun har liten erfaring med den øvelsen. Det var imidlertid ikke nei i Solli-Morks munn da hun fikk spørsmål om hun kunne tenke seg å stille opp i denne øvelsen. Møre og Romsdal ønsket å ha med utøvere i alle øvelser ettersom det er viktig med tanke på kretslagskonkurransen.

Alex mistet hjemmebane-fordelen

Alex Hage ble snytt for muligheten til å konkurrere på hjemmebane da Måndalen idrettslag ble nødt til å si fra seg Lerøy-lekene på grunn av de strenge smittevernsbestemmelsene.


–Lerøy-lekene er både en kretslagskonkurranse og et stevne hvor det kåres medaljevinnere i de individuelle øvelsene. Møre og Romsdal har tradisjoner for å gjøre det bra og det er moro å se at det fortsatt gror godt nedover i årsklassene, sa Bente Krakeli i Møre og Romsdal friidrettskrets. Hun gleder seg over at det også i 2006- og 2007-årgangene er mange som er med.

LØPER FORT: Tuva Moe Frick gjør det best i løp og hun var i aksjon på tre distanser i Trondheim.   Foto: Arne Brunes

Tre gode plasseringer

To av dem som var tatt ut til å representere kretsen i stevnet i Trondheim, var Amalie Solli-Mork og Tuva Moa Frick, som begge konkurrerer i 14-årsklassen og representerer Holmemstranda IL. De er produkter av det gode miljøet der. Amalie og Tuva har begge potensial til å komme langt dersom de har den samme treningsiveren fremover som de har hatt det siste året.

Ingeborg vartet opp med kjempetid – igjen

Ingeborg Synstnes Hole vartet opp med en kjempetid da hun på søndag vant 1500-meter i Lerøy-lekene. Hun var bare godt og vel tre sekunder unna å slette en 39 år gammel aldersrekord da det ble løpt på 4.43,29 i Trondheim.


– Jeg er fornøyd med at jeg får med meg en medalje heim. Prestasjonene på 1500 og 200-meter var også ganske bra ettersom det ble femte- og sjetteplass på de to distansene. 1500-meter er kanskje den distansen som jeg liker aller best, sa Amalie, som benyttet muligheten til å forbedre bestenoteringen på den distansen. Hun har Kjell Olav Strømsøyen som trener i Holmemstranda.

Tuva hadde mye mer inne

– Jeg føler egentlig ikke at jeg fikk tatt ut det jeg var god for i helga på noen av løpsdistansene. Jeg mener selv at jeg har mer inne, sa Tuva Moa Frick etter at hun hadde vært i aksjon på 200, 600 og 1500-meter. Det er sprint hun liker aller best og kanskje har de beste forutsetningene for å hevde seg i fremtiden. Men konkurransen er tøff på de korteste distansene. Tuva spiller også fotball og til helga har hun tenkt å delta i kretsmesterskapet i friidrett.

Ingeborg løp inn til gull

Ingeborg Synstnes Hole har vunnet det som er å vinne i sin årsklasse på lengre distanser i Møre og Romsdal de to siste årene. Ingeborg viste også samtlige konkurrenter ryggen da hun vant 600-meteren i Lerøy-lekene.