Alex mistet hjemmebane-fordelen

Alex Hage ble snytt for muligheten til å konkurrere på hjemmebane da Måndalen idrettslag ble nødt til å si fra seg Lerøy-lekene på grunn av de strenge smittevernsbestemmelsene.

ALLSIDIG: Alex Hage er en allsidig idrettsutøver. Han var en av de lokale som måtte reise langt da arrangementet ble flyttet fra Måndalen.   Foto: Arne Brunes

Sport

– Det var synd for de mange ildsjelene og klubben at det ikke ble stevne i Måndalen. Men det var også kjekt med Trondheims-tur selv om det ble betydelig lengre reisevei for oss da stevnet ble flyttet, sa Alex Hage som er 14 år gammel og kommer fra Innfjorden. Han representerer Måndalen i friidrettssammenheng og har tenkt å fortsette med det. Både fordi bygda både har flinke trenere, et flott friidrettsanlegg og et driftig idrettslag som legger forholdene til rette for alle som ønsker å konkurrere.

Amalie sikret seg ny sølvmedalje

Amalie Solli-Mork løp inn til sølvmedalje på 1500-meter under fjorårets Lerøy-leker. Det ble en ny sølvmedalje på Holmemstranda-utøveren i år.


Alex tok i forrige måned fatt på det nest siste året på ungdomsskolen. Han har lyst til å fortsette med friidrett og har neste år ambisjoner om å kvalifisere seg for Ungdomsmesterskapet. Han har størst sans for de tekniske øvelsene.

Debuterte som stavhopper

– Løping er ikke noe for meg. I helgas Lerøy-leker er jeg mest fornøyd med det jeg presterte i stavkonkurransen. Det var en ny øvelse for meg og det var en såpass positiv opplevelse at jeg kan tenke meg å prøve det flere ganger, sa Hage etter at han hadde svingt seg over 2,42 meter. Det var en såpass bra prestasjon at unggutten var med og kjempet om medalje.

Ingeborg vartet opp med kjempetid – igjen

Ingeborg Synstnes Hole vartet opp med en kjempetid da hun på søndag vant 1500-meter i Lerøy-lekene. Hun var bare godt og vel tre sekunder unna å slette en 39 år gammel aldersrekord da det ble løpt på 4.43,29 i Trondheim.


– Jeg er tilfreds både med gjennomføringen og fjerdeplassen. Det mest skuffende i helga var at jeg presterte så langt under pari som jeg gjorde i lengde. Jeg hadde før avreise forhåpninger om at det skulle være mulig å forbedre bestenoteringen på 4,99. I så fall ville jeg ha klart fem meter eller mer for første gang. Men jeg var dessverre langt unna å klare det, sa Alex.

Plukket viktige poeng

Det fungerte heller ikke så bra i søndagens diskoskonkurranse for Hage som allikevel plukket viktige poeng for Møre og Romsdal som har god rekruttering. De har i alle år vært med på å prege den årlige kretskampen. Samtlige tre vandrepokaler som har blitt delt ut i 13 og 14-årsklassen i Lerøy-lekene har havnet her i fylket. Det forteller det meste om jobben som gjøres på klubb og kretsnivå. Neste år er Lerøy-lekene tilbake i Måndalen.

Ingeborg løp inn til gull

Ingeborg Synstnes Hole har vunnet det som er å vinne i sin årsklasse på lengre distanser i Møre og Romsdal de to siste årene. Ingeborg viste også samtlige konkurrenter ryggen da hun vant 600-meteren i Lerøy-lekene.


Kristin Lien og Måndalen idrettslag har kontrakt på det og håper at man innen den tid har fått bukt med koronaen og får gjennomført lekene etter gammel lest. Flere ga i Trondheim uttrykk for at de savnet det flotte arrangementet i Rauma selv om trønderne gjorde en bra jobb som reservearrangør.