Samme bygd, samme divisjon, tre forskjellige lag

Live Aandal, Mia Merlid og Julie Roald Eide har tre ting til felles. De kommer alle fra Isfjorden, er studenter, og spiller i Norges nest høyeste divisjon i fotball på hvert sitt lag.

Bærum: Mia Merlid spiller for Øvrevoll Hosle IL og Live Aandal spiller for Stabæk. Begge laga holder til i Bærum, og har ambisjoner om å rykke opp til Toppserien. Mia opp før første gang, og Live tilbake igjen, da Stabæk rykka ned etter forrige sesong.  Foto: Privat

Sport

De har løpt rundt på de samme gressmattene siden de var små, og også spilt sammen på samme banehalvdel både hos ÅIF og i Molde. Nå møtes isfjordingene Live Aandal, Mia Merlid og Julie Roald Eide på hver sin banehalvdel for hvert sitt lag i første divisjon i fotball. Etter at seriestarten ble utsatt på grunn av koronapandemien er de endelig i gang, og for alle tre venter det et hektisk opplegg fram til månedsskiftet november/desember, der de er fast bestemt på å gi alt for sine respektive lag. Vi har tatt en prat med dem, for å høre hvordan livet er som fotballspiller, og hvordan de kombinerer dette med studentlivet.