Morgentrening: Iben Fjørtoft Aak, Ingrid Grüner og Erle Aandal trener ofte før skoletid. – Vi gjør det for å bli sterkere. Vi spiller alle både håndball og fotball. Når det var koronastengt måtte vi være flinke med egentrening. Deilig å være samlet igjen, sier Erle Aandal. Foto: Evy kavli 

Treningssentrene åpnet igjen: – Endelig trening sammen

– Det er så kjekt å få lov til å trene sammen igjen, sier Iben, Ingrid og Erle som igjen kan møtes på Kick før skoletid for styrketrening.

Klokka er ikke mer enn litt over åtte, men på Kick Rauma er det full fart allerede. Mange ungdommer har lagt morgentreningen til treningssenteret som åpnet sine dører for første gang mandag – etter tre måneders nedstengning.

– Ja, det var full fart med en gang det. Første kunde var her allerede klokka halv seks i dag tidlig, sier daglig leder i Kick, Rune André Ormset, mandag formiddag.

Datastyrte dører

Da alle treningssentre ble pålagt å stenge fredag 13. mars, har ingen kunnet komme inn gjennom dørene på Kick Rauma – selv med adgangskort.

– Nei, de ble stengt sentralt, automatisk gjennom et dataprogram. Vi måtte sende mail og be de åpne opp igjen i helgen. Og nå virker alle medlemskort igjen, forteller Ormset, som driver treningssenteret sammen med Bendik Sørli.

Kick Rauma åpnet dørene mandag og det er driverne, Bendik Sørli og Rune Andre Ormset, veldig glade for. Her foran en stengt dør i mars.   Foto: evy kavli

De innrømmer at det har vært tøffe tider, og i et intervju i april, fortalte Ormset at mange av deres medlemmer har tatt kontakt og bedt om at avdragene kunne gå som normalt, som en støtte.

– Hvordan er medlemsmassen nå?

– Det er en del mindre abonnenter nå enn tidligere. Det er blant annet flere Litauere som reiste hjem, men som nå kommer tilbake. Det er også mange som vil tegne medlemskap på nytt nå, sier Ormset som kan opplyse at de nå har cirka 500 medlemmer.

– Hvilke koronatiltak har dere måttet gjøre?

– Vi har hengt opp mange info-plakater og har desinfiseringsflasker satt ut. Det er også påbud om håndkle, som man må legge over der man sitter og på matter. Ellers har vi bare annenhver tredemølle i drift for å holde avstandsbestemmelsene. Vi har fjernet alt som er ikke er lett å vaske, som tau og boksehansker, blant annet, sier han.

– Har det vært stor pågang siden dere åpnet dørene igjen?

– Ikke nå når det er så fint vær. Men det er mye skoleungdom som har vært innom – før skoletid. Det er mye sprek ungdom, som higer etter å komme i gang med treningen – og ikke minst det sosiale, sier Ormset.

Sosial treningsform

Og det kan de tre jentene vi møtte tirsdag morgen, bekrefte.

– Ja endelig sier vi, bare, smiler Iben Fjørtoft Aak, som sammen med Ingrid Grüner og Erle Aandal har lagt morgentreningen til Kick.

– Vi har siste dag på ungdomsskolen i dag og i kveld er det avslutning. Da får vi ikke trent, så derfor valgte vi å ta det før skoletid i dag, sier Erle.

– Hvor tidlig var dere her?

– Tror det var klokka sju, smiler hun.

– Men hvorfor er dere så ivrige på innetrening?

– Vi møtes her for styrketrening. Det gjør vi fordi vi vil bli sterkere. Vi spiller alle fotball og håndball, og trener det i tillegg, sier Ingrid.

– Så hvor ofte trener dere her?

– Vi møtes nok to, tre ganger i uken. Om sommeren er det mest styrketrening inne og så legger vi løpetreningen ute. Om vinterne blir det litt løping på tredemølle også, forteller Erle.

Møtested

Jentene er ikke alene på senteret- flere gutter har også lagt av tid til morgentrening. De er ikke så ivrige etter å bli avfotografert, men alle er enige om at det er mye sosialt i dette også.

– Det er her ungdommen treffes. Det å trene sammen er veldig hyggelig, sier Iben.

– Hva gjorde dere da det var stengt her?

– Vi hadde egentrening. Men det var veldig kjedelig. Deilig å være tilbake, smiler de tre.