Ble suveren vinner av norgescupen i telemark:

Gir seg på landslaget

Avslutningen på sesongen ble ikke helt som forventet for Sivert Hole. Nå legger han verdenscupen og landslaget på hylla.

Suveren: Sivert Hole ble den suverene vinneren av norgescupen i telemark for herrer i sesongen 19/20. Dette ble også foreløpig siste sesong der Hole er med på landslaget. Fra neste sesong vil han legge verdenscupen og landslaget på hylla. Han utelukker likevel ikke et comeback på et senere tidspunkt.  Foto: Stine Vandevjen Olsen

Sport

– Det ble ikke helt den slutten jeg hadde sett for meg, på grunn av koronaen, men det er bare slik det er, sier Sivert Hole til Åndalsnes Avis.

Denne uka ble det offentliggjort at Sivert blir den suverene vinneren av norgescupen i telemark for vinteren 19/20. Det ble en amputert sesong på grunn av koronaviruset, men med sju av ti renn gjennomført har skiforbundet kåret vinnerne av seniorcupene.

– Jeg har egentlig visst det lenge, men skiforbundet har ikke visst helt hvordan det skulle offentliggjøres, i og med at ikke alle renna ble gjennomført, sier han.

Sivert sto til slutt med 155 poeng, mens Erik Kvernberg på andre plass fikk 89 poeng. De gjenstående rennene hadde derfor ikke noe å si med tanke på sammendraget.

Annerledes

Vinterens sesong ble ikke helt slik Sivert hadde sett for seg. Tidlig på vinteren ble flere renn avlyst på grunn av dårlig føre, så kom koronaviruset.

– Det er en trist avslutning for å si det slik. Klart er det bra å vinne cupen, det var en av målsetningene mine før sesongen, men det er litt synd med tanke på hvordan det ble avslutta, sier han.

Ekstra spesielt blir det også siden han hadde bestemt seg før sesongen at dette også blir hans siste på landslaget.

– På en måte var jeg bestemt på at nå er det nok, og når koronaen kom ble det ikke helt den slutten jeg hadde sett for meg, sier han og legger til at det føles feil å ta en sesong til.

– Siden jeg hadde bestemt meg på forhånd var jeg mentalt forberedt på at dette ble siste innspurt. Da blir det litt feil å bare skulle fortsette. Nivået har aldri vært så bra som det er nå, så skal du være med i toppen må du bruke all tida di på det. Du kan ikke bare gå halvvegs inn for det.

Mye å se tilbake på

Som aktiv toppidrettsutøver har Sivert fått være med på mye, og kan vise til gode resultater både i cup og mesterskap.

– Det har vært en fantastisk reise fra jeg begynte og bestemte meg for å satse og se hvor langt jeg kunne nå, sier han.

Høydepunktet er VM-medaljen han fikk på Rjukan i mars i fjor. Der kjørte han inn til bronse med skada skulder og avvrevet senefeste.

– Det er noe du sitter igjen med for resten av livet, sier åndalsnesingen som også har flere NM-gull i bagasjen, sist da ÅIF arrangerte NM på Bjorli tidligere i år.


Kjørte sitt livs løp med skadd skulder:

Sivert tok VM-bronse

Sivert Hole (23) kjørte sitt livs løp under VM i telemark på Rjukan onsdag. Med skadd skulder og avrevet senefeste tok åndalsnesingen bronse i klassisk telemark.NM-gull til Sivert og Guro

Med flotte skiforhold og strålende sol arrangerte ÅIF NM og landsstevne i telemark på Bjorli lørdag.


Tid til andre ting

At han gir seg på landslaget betyr imidlertid ikke at han legger skia på hylla.

– Jeg vil fortsatt stå på ski og telemark, og det kan hende jeg blir med på noen renn om jeg kan, sier han.

Sivert jobber også som elektriker for Skare AS, og det er situasjonen i forhold til jobben som gjør at situasjonen nå er litt annerledes.

– Jeg har gitt meg sjøl muligheten til å satse 100 prosent på idretten fram til nå, så jeg føler det er på tide å prøve litt andre ting, sier han.

Et comeback på landslaget senere er imidlertid heller ikke utelukket.

– Jeg lukker ingen dører. Jeg har ingen avsmak av hverken telemark eller toppidrettslivet, så det kan godt hende.