Østigård klar for seriestart i Tyskland: Isoleres og overvåkes på eget hotell

Leo Østigård skal spille seriekamp søndag. Det skjer etter ei uke med karantene, blodprøver og hyppig koronatesting.

Slik lader Leo Østigård opp til søndagens comeback i tysk fotball, på et hotellrom et sted i Hamburg. Munnbindet er på hele dagen, bortsett fra treninger og måltider.   Foto: Privat

Sport

(Rbnett.no): Tyskland er den første av de store fotballnasjonene som åpner for seriespill, og åndalsnesingens klubb St. Pauli møter Nürnberg hjemme i 2. Bundesliga søndag.

Oppladninga til kampen er noe helt utenom det vanlige. Klubben har nemlig leid et helt hotell i byen der kun spillerne og støtteapparatet er innlosjert.

– Vi er vel rundt 30 stykker, og det er ingen andre folk her. Alle spillerne bor her den siste uka fram mot kampen søndag, og det er jo ganske spesielt. Men klubben vil at vi skal være i karantene for å sikre at alt går bra og ligaen kan starte for fullt, forteller Østigård til Rbnett.

Leo Østigård kribler etter å få spille kamp igjen etter to måneders pause.   Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX

Bruker munnbind hele dagen

Klubben trener felles hver dag under strenge tiltak. To spillere kan kjøre sammen til treningsfeltet, én i førersetet og én i baksetet. Begge må bruke maske.

– Vi går med munnbind nesten hele tida. Vi må ha det bare vi går ut døra og på butikken. Vi må ha munnbind inne på hotellet også, bare vi skal sitte ved siden av hverandre. Vi tar det bare av når vi spiser, og da blir maten servert ferdig på en tallerken, forteller Østigård.

Selv har han blitt testet for korona sju-åtte ganger de siste ukene, seinest onsdag formiddag.

– Vi har hatt veldig mye testing. Vi måler feberen hver dag og tok blodprøve da vi flyttet inn på hotellet. Heldigvis har ingen vært smittet. Noen spillere i Dynamo Dresden testet positivt, og nå må alle spillerne i karantene i to uker. De mister de to første kampene som blir utsatt, og så får de bare et par dager til å forberede seg før den tredje. Det blir spennende å se hvordan dette går framover.

Leo Østigård har gjort suksess som midtstopper i St. Pauli. Leieavtalen med Brighton er over 30. juni.   Foto: WITTERS

Har vært alene i to måneder

20-åringen gleder seg til å spille kamp igjen, men forventer en pussig opplevelse.

– Det blir rart. Det sies at trenerne må ha munnbind på sidelinja, og at vi ikke kan gå ut på banen sammen med motstanderen. Vi er vant til å spille foran 30.000 fans, nå blir det ingen. Det blir litt trist, fastslår midtstopperen.

Han erkjenner at det har vært tøft å holde humøret og motivasjonen oppe den siste tida.

– Jeg savner at det skjer ting, rusen jeg får når det er kamp. Jeg har vært her hele koronatida, bare vært hjemme i leiligheta og sprunget rundt i en park. Jeg har ikke fått lov av klubben til å reise hjem og se familien. Det har gjort alt litt kjipere. Jeg begynner å bli lei, det har vært tungt den siste måneden. Men jeg har trent godt, mye løping ute og styrke hjemme med trenere på Facetime. Jeg er i veldig bra form og er klar for kamp, sier Østigård.

Leo Østigård har gjort suksess som midtstopper i St. Pauli. Leieavtalen med Brighton er over 30. juni.   Foto: WITTERSLeieavtalen går ut 30. juni

Etter planen skal klubben spille de ni resterende seriekampene fram til 28. juni. Leieavtalen med St. Pauli går ut 30. juni. Da er han i teorien Brighton-spiller igjen, men han utelukker ikke å bli værende i Hamburg.

– Det er mange muligheter, men det er vanskelig å si nå hva som skjer. Jeg trives veldig godt og St. Pauli har ønsket meg videre. Det er ett alternativ. Jeg kan dra tilbake til Brighton, jeg kan bli leid ut til en annen klubb eller jeg kan bli solgt. Jeg har rett og slett ingen anelse. Jeg vet ingenting om Brightons plan for meg, men jeg forventer ikke at jeg skal tilbake dit og spille Premier League nå. Det kan bli ny klubb eller jeg kan bli her et år til. Det får vise seg. Det er ikke lett å planlegge slik som situasjonen er i fotballen akkurat nå, sier Leo Østigård.

Åndalsnesingen ble solgt fra Molde til Brighton sommeren 2018. Kontrakten går ut neste sommer.

Også Brighton har opplevd koronaviruset på nært hold. Lørdag ble det tredje smittetilfellet blant klubbens Premier League-spillere oppdaget.

Artikkelen ble først publisert på Rbnett.no.