Isak brøt en barriere - fikk det til da det gjaldt som mest

Isak Stiansson Pedersen brøt en barriere og presterte karrierebeste da han gikk videre fra sprintprologen i NM.

Stian Isaksson Pedersen gikk fort og imponerte da han kvalifiserte seg for kvartfinalen i NM i langrennssprint på Konnerud.  Foto: Svein Halvor Moe

Sport

Hjelvika-gutten var også med og preget det påfølgende kvartfinaleheatet da han fikk sitt store gjennombrudd.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene både i prologen og kvartfinalen. Det var utrolig artig at jeg skulle få det til da det gjaldt som mest i vinter. Jeg hadde troen i dag ettersom jeg har vært i god form i det siste. For to uker siden hadde jeg en kvartfinaleplass i lomma i U 23-NM. Videre avansement var innen rekkevidde da jeg falt rett før oppløpet, sa Isak. Dermed forsvant muligheten til å få være med på et utslagningsheat i et mesterskap for 22-åringen. Isak

Isak Stianson Pedersen vant tidenes første rulleskirenn i Ålesund

Sunnmørsposten skriver at tidenes første rulleskirenn ble arrangert i Ålesund på søndag. På toppen av pallen; Isak Stianson Pedersen fra Vågstranda.


Isak Stiansson Pedersen som har islandsk mor og er en del av det islandske landslaget, har flere ganger vært nær ved å gå videre både i norgescupen og mesterskap. Det har som oftest vært snakk om tideler eller noen få sekunder. I det som var det sterkeste startfeltet noen gang i et norsk mesterskap i langrenn i sprint, var marginene endelig på den tidligere Vågstranda-løperens side. Isak ga alt fra første stavtak og ble belønnet med kvartfinaleplass.

Ventetida føltes lang

– Jeg visste at det kom til å bli tett og jevnt og at det kom til å bli viktig å unngå fall og uheldig. En dårlig svingpassering eller to kunne være forskjellen på å gå videre og at du endte opp som tilskuer. Jeg hadde en god følelse da jeg krysset målstreken. Det var godt å høre at jeg på det tidspunktet var inne blant de 30 beste. Men jeg følte meg ikke trygg på at det ville holde før alle var i mål, sa Isak som ble nummer 24 i prologen og totalt på sprinten.

Jubel i Hjelvika for Isak Stiansson Pedersen

Fullt hus og islandske flagg da Isak gikk langrensssprinten.


Det var bare 82 hundredeler som skilte han og løper nummer 31 som var den første som ikke gikk videre. Det forteller det meste om hvor jevn det var. Landslagsløperen Sjur Røhte var under sekundet unna videre avansement. Men hadde allikevel mange løpere foran seg som ikke gikk videre. Stiansson Pedersen viste liten respekt for langt meritterte konkurrenter i kvartfinalen og tok føringen. Han lå lenge i front og styrte feltet.

Motiverende å få uttelling

– Jeg syntes farten var lav og tenkte som så at jeg kunne dra fram å styre feltet. Det var også en fin erfaring å ta med seg, sa Stian som hadde en god følelse da han pakket sammen utstyret og forlot lagrennarenaen på Konnerud. Den hardtsatsende Henning skilag-løperen kunne fortelle at det var utrolig inspirerende at det gikk så bra som det gjorde. Det gir bust og motivasjon til å fortsette den jobben som han har tatt fatt på.


Tirsdag står Isak fra Vågstranda på startstreken i OL

Går kvalifiseringen i sprintlangrenn som starter kl. 10.05.