Knepent tap for Isfjorden hjemme mot Ørsta

Etter å ha leda nesten hele kampen igjennom, ble det til slutt et knepent 22-23 tap for Isfjorden mot Ørsta i søndagens fjerdedivisjonskamp i Isfjordshallen.
Sport

– Jeg sa før denne kampen at om vi vinner fire av de sju siste, så skal vi være fornøyd med sesongen. Nå må vi vinne fire av seks, noe som vil bli beintøft, sier hovedtrener Tor Erling Vik til Åndalsnes Avis etter kampen.

Han har nettopp sett laget sitt tape 22-23 mot Ørsta hjemme i Isfjordshallen. Dermed ligger de på sjetteplass på tabellen, med like mange poeng som Ørsta.

– Vi spilte uavgjort mot dem på bortebane, så de er foran på innbyrdes oppgjør, forklarer Vik, som mener laget hans burde ha vunnet kampen.

– Vi leder fra start til det gjenstår fem minutter. Så blir det gjort en del feil, og det tar jeg på min kappe. Jeg gjorde nok noen feil med spillerbytter og slike ting. Vi blir litt heite i toppen og tar for mange raske avgjørelser, slik at vi går oss inn i egne problemer, sier han.

– Vi visste fra starten at det ville bli en tett kamp, med det ble det laget som kunne holde hodet kaldest som tok seieren, helt enkelt, sier han videre.

Trener: Tor Erling Vik er hovedtrener for damelaget til Isfjorden. Her under en timeout under kampen mot Ørsta.  Foto: Even Ørjasæter

For få treninger

Slik situasjonen er nå, mener treneren at laget hans holder et nivå som ligger rundt midt på treet i fjerde divisjon. Klubben har imidlertid mål om å på sikt kunne kjempe om opprykk til tredje divisjon. Vik mener det må endringer til før det skal kunne bli aktuelt.

– Slik det er nå sliter vi med at jentene ikke får spilt nok sammen. Dette fordi noen er opptatt med jobb eller skole. Ofte blir det slik at vi må sette inn spillere fra 16-årslaget siden vi ikke har nok på elitelaget. Det må vi også under neste kamp borte mot Sykkylven, sier han og legger til at de unge spillerne som har fått sjansen har gjort en god jobb.

Antallet ukentlige treninger er også noe treneren er for lite.

– Per i dag har vi to treninger i uka. Tre timer håndballtrening i uka blir for lite. Helst skulle vi ha hatt minst tre timer bare med håndballspilling, sier han.

– Hvordan ligger dere an med tanke på målsettinga?

– Jeg mener vi ligger godt an. Tingen er at vi har spilt jevnt mot de fleste vi har møtt, også topplaga, så det bor jo i spillerne. Og så er det min jobb å få det potensialet helt ut. Vi har gode spillere i alle posisjoner, men de trenger nok samspill sammen, sier han.

Kaptein Sissel Kamsvåg ble toppscorer for Isfjorden, med seks mål. Tre av dem satte hun fra sjumetersmerket.

Toppscorer: Kaptein Sissel Kamsvåg setter en av sine tre straffer i kampen mot Ørsta.  Foto: Even Ørjasæter