Aalesund sikret opprykk til Eliteserien

Med 1-0-seieren over Tromsdalen rykket Aalesund opp og er tilbake på øverste nivå i norsk fotball. Tromsdalens nedrykk ble også klart søndag.
Sport

Aalesund ville være klare for Eliteserien med minst ett poeng mot Tromsdalen søndag. Det fikset Lars Bohinens menn lett – og vant til slutt 1-0 på Alfheim-kunstgresset, som var lånt for å kunne tilby bedre flombelysning.

Etter 23 minutters spill fikk Torbjørn Agdestein stå alene inne foran Tromsdalens mål, og på enkelt vis kunne han heade bortelaget i føringen etter et presist innlegg fra venstre.

Dermed er Aalesund tilbake i det gjeveste selskap. De har spilt på nivå to siden nedrykket i 2017.

God kontroll

Selv om Aalesund hadde full kontroll på kampen i nord, klarte de bare å sette ballen i mål én gang. Det var imidlertid ikke mer som måtte til, og Bohinens menn kunne dermed juble for opprykk tre runder før 1. divisjon er ferdigspilt.

Før søndagens kamp sto Aalesund med 67 poeng på 26 kamper, og laget fra Sunnmøre var 11 poeng foran Sandefjord og 12 poeng foran Start.

Nedrykk

Tromsdalen, på sin side, har hatt en begredelig sesong – og har kun sanket ni fattige poeng i år. Da Strømmen slo Raufoss 2-1 tidligere søndag, ble det definitivt klart at Tromsdalen spiller 2. divisjon i 2020.

(©NTB)