Grøvdal løp inn til seier i lag-EM

Amalie Iuel, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Hedda Hynne stakk av med hver sin seier for Norge i lag-EM i Sandnes lørdag.

Sandnes 20190810. European Athletics Team championships 2019. Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon under 3000m for kvinner. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix  Foto: Carina Johansen

Sport

Hynne løp inn til Norges tredje seier for dagen da hun var raskest på 800-meteren i Sandnes lørdag. Hun kom i mål på tiden 2.09,94. Hun ble dermed den tredje norske kvinneutøveren som vant lørdag.

– Det føltes veldig bra. Jeg føler jeg har hatt veldig mange gode løp i år, men ikke har fått vist meg fram, sa Hynne til NRK.

Karoline Bjerkeli Grøvdal var raskest på 3000 meteren på tiden 9.45,20. Tidligere lørdag løp Amalie Iuel raskest i finalen på 400 meter hekk-finalen. Hun vant på tiden 55,80.

– Det er en veldig deilig følelse å ta med videre i sesongen. Det er lenge til VM, så jeg skal ta med meg denne seieren og nyte den, sa Iuel til.

Nederlandske Femke Bol tok andreplassen, mens belgiske Paulien Couckuyt ble nummer tre.

Ezinne Okparaobo ble nummer fem på 100 meter. I herrefinalen på 400 meter hekk ble Joachim Sandberg nummer sju på tiden 52,07. Yasmani Copello (Tyrkia) vant. Samuel Kashafali ble nummer fire i sin 100-meterfinale.

Norge kjemper i helgen om opprykk fra 1. divisjon til superligaen, som er øverste nivå. Norge stiller med sine beste utøvere, bortsett fra Karsten Warholm som står over på grunn av sykdom. Senere lørdag løper blant andre Jakob og Filip Ingebrigtsen.

(©NTB)