Karoline inn til 12. plass på Bislett

Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk en oppvisning fra kenyanerne mot seg på 3000 meter hinder under Bislett Games torsdag. Med tiden 9.28,99 ble hun nummer 12.

Karoline Bjerkeli Grøvdal under 3000 meter hinder for kvinner under Bislett Games 2019.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal (midten) under 3000 meter hinder for kvinner under Bislett Games.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sport

Norah Jeruto fra Kenya tikket inn årsbeste i verden med tiden 9.03,71. Hun sprintet forbi landskvinnen Beatrice Chepkoech. Kenya tapetserte pallen med Hyvin Kiyeng på 3.-plass.

Grøvdal hadde aldri noen sjanse til å hamle opp med verdenseliten. 28-åringen har slitt med skader i to måneder og var spent i forkant av Diamond League-stevnet i Oslo. Der ble det for tøft, og tiden 9.28,99 var langt bak egen bestenotering på 9.13,35, satt 26. august 2017 i Sandnes.

Karoline Bjerkeli Grøvdal ble etter løpet intervjuet av NRK.

- Det er brutalt når du har vært skadet lenge og så blir dette er det første løpet for sesongen, sa Grøvdal i intervjuet. Skaden har medført at hun har hatt seks uker helt uten løping, og hun mener kroppen må "tunes litt inn" etter skadeperioden. Og hun så lyspunkt:

- Jeg er skadefri og har ikke vondt, men jeg er i gang. Men jeg trenger litt tid på å komme i konkurranseform igjen, sa hun til NRK.