Treneren før heimekampen: Krever handling, ikke bare ord

ÅIF-trener Kim Hugo Nyheim var mektig skuffet etter mandagens 0-3 tap for AK. Nå krever han at spillerne går i seg sjøl.

ÅIF-trener er Kim Hugo Nyheim.   Foto: Per-Kristian Bratteng

Sport

Fredag skal ÅIF spille årets første heimekamp på Øran stadion. Da kommer kristiansundslaget Dahle på besøk. De slo Elnesvågen 2–1 i første serierunde.

– Dahle er et veldig bra lag som har mange spillere å ta av, sier ÅIF-treneren, som etter kampen på mandag var klar i sin melding til spillerne:

– Spillerne må nå vise at de er på et høgere nivå enn i fjor, ikke bare si det.


Spiller årets første seriekamp 2. påskedag: Sikter seg inn blant de fire beste i 4. divisjon

Når ÅIF serieåpner 2. påskedag mot Averøykameratene på Bruhagen, er det med et klart mål i sikte: Å bli bedre enn i fjor.


Han måtte erkjenne at laget var preget av å mangle sentrale spillere.

– Måten målene kommer på synes jeg er for dårlig av oss. Det er dårlige prestasjoner. Og så er jeg skuffet over at vi ikke klarer å klå de lagene vi er fysisk jevne med. Før eller siden må vi det, vi kan ikke fortsette å være G16; det kan ikke være nesten. Det er ikke sikkert vi har like god flyt som i fjor mot lagene under oss. Derfor må vi heve oss, ellers er vi ikke mer enn en middelhavsfarer. Nå er det opp til spillerne å vise om det er slik vi skal holde på.


ÅIF tapte 0-3 for Averøykameratene

Spilte en hel kamp uten å skape en eneste stor målsjanse.


Han har en liten trøst til seg sjøl og spillerne:

– Vi hadde ingen poeng før vi kom hit og er omtrent der vi var. Så det er bare tre poeng det er snakk om.