Karoline fikk gullskoen for 13. gang

Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden er for 13. gang kåret til årets beste kvinnelige langdistanseløper.

13 gullsko: Karoline Bjerkeli Grøvdal gikk til topps i kåringen for 13. gang. Her er hun sammen med presidenten i Kondis, Tim Bennett under fjorårets utdeling. Foto: Bjørn Johannessen/Kondis  Foto: Bjørn Johannessen/Kondis

Sport

Det er styret i «Kondis – norsk organisasjon for kondisjonsidrett» som står bak kåringen som også omfatter årets junior- og veteranløper. De deler ut gullskoen til sesongens beste langdistanseløpere.

Ifølge en pressemelding fra Kondis vant Grøvdal suverent: «Hun var suverent beste kvinnelige senior og befestet sin posisjon etter sin fjerde strake bronsemedalje i EM terrengløp», heter det i pressemeldinga.

Bjerkeli Grøvdal vant seniorskoen for niende gang. Hun har også vunnet skoen som landets beste juniorløper fire ganger, så dermed kan hun nå, i en alder av 28 år, plassere sin trettende gullsko på hylla. Hun var suverent best av de norske langdistanseløperne.

Jakob Ingebrigtsen tildeles Kondis’ gullsko som årets beste norske mannlige langdistanseløper i 2018. Det er første gang at Ingebrigtsen får gullsko i seniorklassen.

I kåringen av landets beste seniorløpere legges det vekt på gode tider, mesterskapsprestasjoner og evnen til å holde et høgt nivå gjennom hele sesongen på distanser fra 5000 m og oppover. I juniorklassen er kriteriene de samme, men her teller distanser fra 3000 m og oppover.

Vinnere av Kondis’ gylne løpesko for unge under 20 år er Emma Kirkeberg Mørk og Jakob Ingebrigtsen. Kirkeberg Mørk vinner sin første og Ingebrigtsen sin fjerde junior-gullsko.

På veteransida er det Nina Wavik Ytterstad og Kristen Aaby som går til topps i kåringen. Wavik Ytterstad vant gullskoen også i 2012, mens det er fjerde året på rad at Aaby blir årets veteranløper.