– Jeg driver campingplass og har egentlig ikke tid til å ta fri om sommeren. Men det blir ei uke i forbindelse med landsskytterstevnet. De dagene overlater jeg til andre å drifte campingen. I år er det eldstejenta på 22 år og bestemora som drifter familiebedriften i Eidsbygda når vi er her i Stjørdal og skyter. Det gjør at campingplassen er i de beste hender. Vår eldste datter er i motsetning til sine to yngre søsken ikke skytterinteressert, sa Jørn Ole Skiri til Åndalsnes Avis.

Skiri er en av veteranene i det lokale skyttermiljøet. Det skal mye til for at han lar et Landsskytterstevne gå fra seg. Skytteren, ildsjelen og skytterpappaen er fast inventar på samlagets skyttercamp. Slik kommer det nok også til å bli framover. For den habile skytteren har vanskelig for å se for seg at han blir heime når det møtes skyttere fra hele landet for å kjempe om flotte premier. Spesielt nå som ungene har blitt så interesserte og gjør det så bra som de har gjort i år.

Har potensial

Jørn Ole innrømmer at det er artig at Brage og Tora er så treffsikre og har så høg treffprosent som de har. Begge har de siste dagene vartet opp med høge poengsummer og bevist at de er blant de beste i landet i sine respektive klasser. Søsknene har dokumentert at de har stoff i seg til å nå veldig langt dersom de er like treningsvillige som de har vært så lang. To blad Skiri har hatt en god læremester i det faderlige opphavet som også har skutt flere finaler.

– Perfekt ferie

– Det skal som sagt mye til for å holde meg vekk den uka landsskytterstevnet arrangeres. For meg er det den perfekte ferien ettersom jeg får mulighet til å tilbringe tid sammen med skyttervenner fra resten av kommunen, Romsdalen og for så vidt hele landet. Kona Monica liker seg også her sjøl om hun aldri har skutt sjøl. Mye av dagene går med til forberedelser og skyting så lenge vi er tre i familien som er aktive. Det blir ikke tid til så mye annet under stevnet, sa han.

Veldig sosialt

På kveldstid er det fullt mulig å senke skuldrene. Jørn Ole Skiri innrømmer at det blir en del skytterprat når standplassen stenges og de trekker tilbake til skyttercampen eller der hvor samlagets medlemmer er innlosjerte. I år valgte de fleste å bo på Storsand camping. Der var det flott sjøutsikt.

Kan strekke seg etter pappa

238 poeng på bane og 28 treff på felten holdt ikke til finale denne gangen for en som har mange gode minner fra landsskytterstevner. Femteplassen på felten i 1993 er et av høgdepunktene i den lange skytterkarrieren. Sønnen Brage har noe å strekke seg etter dersom han skal kopiere og aller helst slå den bragden. To år tidligere sikret han seg banemedalje i Bodø. Neste år møtes de beste skytterne i landet til dyst i Evje. Familien Skiri kommer nok også til å ta den lange turen dit.