Grøvdals trener usikker på videre hindersatsing

Karoline Bjerkeli Grøvdals trener Ståle Jan Frøynes sier det ikke haster å stake ut den videre kursen for søndagens bronsevinner i EM.

Karoline Bjerkeli Grøvdal (IK Tjalve) etter finalen på 3000 meter hinder i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin søndag kveld.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sport

Grøvdal valgte å satse på 3000 meter hinder inn mot sommerens EM i Berlin. Tanken bak var at medaljesjansene syntes klart størst der. Søndag kom belønningen i form av en bronsemedalje.

Om satsingen på hinder fortsetter, er imidlertid et ubesvart spørsmål.

– Det har vi god tid til å tenke på. Det er nå 14 måneder til VM i Doha. Hun er en løpssterk dame, og kan håndtere alt fra 1500 til 10.000 meter. Vi må høre hva hun synes selv, sier trener Frøynes.

Han varsler at man ikke vil stresse med å bestemme seg.


Grøvdal om EM-bronsen: – Det føles litt bittersøtt

Karoline Bjerkeli Grøvdal tok Norges femte medalje i friidretts-EM da hun løp inn til bronse på 3000 meter hinder i Berlin søndag.

 

– Vi kommer uansett til å trene grunntrening i et halvt år nå. Det viktigste er å utvikle løpsstyrken, sier Frøynes.

Om selve bronseløpet søndag sa treneren følgende:

– Løpet ble akkurat slik vi trodde det skulle bli. Planen var å gå fram i tet på den tredje siste vanngrava. Det gjorde hun, men da økte de andre også farten. Sannsynligvis følte hun seg ikke helt super på slutten.

– Jeg sa på forhånd at det var seks til åtte løpere som kunne tatt dette. Det å da ta medalje, må være bra sånn som hun følte seg underveis, tilføyde Frøynes.


- Veldig bra med bronse!

Løpsfamilien på Veblungsnes satt spent i stua før start.