Lørdag inviterer Måndalen Idrettslag og Måndalen jeger- og fiskeforening til motbakkeløpet Klauva Opp.

Konkurransen er en del av Sparebanken Møre motbakke Cup 2018.

– Er dere klare?

– Vi er alltid klare, så nå venter vi bare på deltakerne. Det er som det pleier – laber påmelding helt til noen dager før. De fleste melder seg på tett opp til fristen. Som arrangør skulle vi gjerne ønske oss at flere meldte seg på litt tidligere, forteller Roger Moen i Måndalen IL Friidrett.

Han forteller at de har pleid å ha mellom 50 og 60 deltakere.

– Det ser ut som vi har værmeldingen litt mot oss i helgen, men vi håper at folk melder seg på likevel. Dette er sjette året på rad vi arrangerer Klauva Opp, og vi er så klart avhengig av deltakere for at vi skal kunne fortsette å arrangere, forteller han.

Hvem er raskest?

Løypa begynner ved stadion i Måndalen, og går langs traktorveg, og deretter bratt opp fjellsida på nyryddet sti. Den totale lengden er på 4.000 meter, og starten går på 59 meter over havet, mens målgang er på 850 meter over havet.

– Løypa er like bratt som Nesaksla opp, men lenger. Så det er ei tøff konkurranseløype, med en fantastisk utsikt på toppen, forklarer han.

I fjor var det Iver Synstnes Hole som var raskest til toppen, og det unge talentet fra ÅIF var også raskest av alle i Nesaksla opp forrige helg. Synstnes Hole har også planer om å stille i årets utgave av Klauva opp, og det blir spennende å se om noen klarer å utfordre Iver, som snart fyller 15 år.

I fjor ble tiden hans 37.48. Are Uran og Runar Ødegård ble nummer to og tre, mens Emelie Forsberg ble beste kvinne.

– Oppfordrer folk til å delta

I Klauva Opp kan man være med både i konkurranseklassen, eller i trimklassen. I trimklassen kan man velge om man vil delta på tid eller uten tid.

Påmeldingsfristen er torsdag kveld.

– Jeg vil oppfordre alle til å være med, enten man vil konkurrere eller bare ta seg en fin fjelltur, sier Moen.

Han stiller selv til start lørdag.

– Jeg har vært med alle de fem foregående årene, så målet mitt er at jeg skal ta meg til toppen i år også, sier han.