Mandag var det samlagsskyting for ungdom på Landskytterstevnet. Det er en lagskyting med lag satt sammen av de antatt beste skytterne i samlaget.

Tora Skiri (15) har allerede vist at hun har formen inne, for hun leverte 250 poeng (fullt hus) både på Norgescup lørdag og på innledende skyting på Landsskytterstevnet søndag. For Romsdal skyttersamlag leverte hun ti tiere av ti mulige - 100 poeng som var svært nyttig for laget i jakten på medalje.

Det ble til slutt en bronsemedalje på Tora og lagkameratene Nathalie Haugen fra Rakvåg skytterlag, Håkon Gammelsæter Tolaas fra Nesjestranda og Skaala skytterlag og Ronja Hammervold fra Eidsvåg og Eidsøra skytterlag. Tora og Nathalie første skyter begge i klasse Eldre Rekrutt, og har kun liggende skyting, mens de to sistnevnte er i klasse Junior og har også knestående skyting.

Den samlede summen for de fire ble 397 poeng. Numedal skyttersamlag vant med 400 poeng, mens Follo ble nummer to med 399 poeng. Totalt 45 lag var med i konkurransen.

Ny konkurransedag tirsdag

Tora Skiri skyter tirsdag sin innledende feltrunde. I tillegg skyter hun banefinale onsdag. Så langt har det vært skyting hver dag for den talentfulle 15-åringen. Men hun synes ikke det er slitsomt:

- Jeg har vært med noen år og begynner å bli vant til rutinene. Det handler om å koble av når det er mulig. I dag sovnet jeg i bilen opp til arenaen, sa Tora etter baneskytingen søndag. Hun avslører at hun er av det avbalanserte slaget, og at hun ikke følte noe særlig forventningspress.

Tirsdag har har opprop klokka 11.35. Hun foretrekker å skyte så tidlig som mulig på dagen:

- Det er slik jeg ser det bedre å skyte tidlig enn sent på dagen. For det er mer nervepirrende å gå hele dagen å vente, fremfor å gjøre seg ferdig med en gang, sa Tora, som håper hun også sikrer plass i feltfinalen torsdag.

Hele laget under premieutdelingen. Foto: Privat