- Vi var bedre enn Herd og fortjente å vinne i dag. Det ble skapt flere og større målsjanser i dag enn da vi slo Langfjorden/Træff i semifinalen. Finalen burde egentlig ha vært avgjort etter første omgang. For vi hadde mange store målsjanser før sidebytte, sa raumaværingene og lagvenninnene da den verste jubelen hadde lagt seg etter den spennende finalekampen.

Den kulminerte med at MFK fikk et omdiskutert straffespark. Det var lett å forstå Herd-jentenes frustrasjon, ettersom det var hardt idømt. Men det var en fullt fortjent seier for de lokale tenåringsjentene som har Aker stadion som hjemmearena. Molde Fotballklubb trykket voldsomt på før pause. De forspilte den ene store sjansen etter den andre.

Guri var en bauta

I de bakre rekker var Guro Dahle en bauta. Åndalsnes-jenta ble en av finalens store spillere. Hun og forsvarsfireren stoppet de aller flest Herd-forsøkene.

Herd slo tidligere ut Mia Merlid og MFK i J 19-NM. Begge klubbene mønstret mange av de samme spillerne i det oppgjøret som de gjorde i Norway Cup-finalen. I J 19-NM måtte det straffespark til for å få kåret en vinner

- Vi hadde lyst til å avgjøre kampen i ordinær tid i dag. Men det så ut til å bli et uavgjortresultat og ekstraomganger da avgjørelsen falt. I dag er jeg stolt av jentene som jobbet hardt. De sto opp og gjorde det vi var enige om på forhånd. Det var både synd og smått utrolig at vi ikke klarte å sette noen av sjansene i første omgang, sa Morten Kristiansen som er trener for Molde-jentene.

Fortsetter i MFK

Han er også den store drivkraften innenfor jente- og damefotballen i rosenes by. Mia Merlid er full av lovord om treneren. Den utadvendte Isfjorden-jenta mener at Kristiansen har sin andel i Norway Cup-triumfen. Både i form av at han er en flink trener og står på for laget. Hun er inne i sin tredje sesong der og har ikke tenkt å gi seg med det første. Det skjer mye spennende fremover-

Trekløveret fra Rauma som var med og vant Norway Cup-finalen, skal i høst prøve å bidra til at MFK vinner sin 2. divsjonsavdeling og får sile 1.divisjonskvalifisering. De har like mange poeng som Fortuna og ligger fire poeng foran KIL/Hemne som har en kamp mindre spilt. Det er mellom disse tre lagene det kommer til å stå de neste ukene og to neste månedene.

Går for seriegull

- Vi håper å hente heim seriemesterskapet selv om vi har både Fortuna og KIL/Hemne på bortebane. Norway Cup-triumfen gir oss ekstra energi foran høstsesongen, sa gullvinnerne etter at de hadde sine fortjente medaljer og pokaler.

Det var et stort øyeblikk da de kunne heve den største pokalen over hodet. Det markerte avslutningen på en innholdsrik uke i hovedstaden.

Molde Fotballklubb hadde ikke lagt opp til noe feiring i tilfelle det ble finaleseier. De venter med bløtkake og eventuelle andre godsaker. De alle fleste satte kursen heim da de hadde fått dusjet og roet seg ned etter finalen. Det var på det tidspunktet like før mørket senket seg over Ekebergsletta og Østlandet Bilturen heim ble langt hyggeligere for Guri, Mia og Live enn den ble for Herd-spillerne som tok ettmålstapet med fatning.