Molde Fotballklubb klarte det ingen andre har maktet tidligere i turneringen. Det gjorde de for øvrig med tre raumaværinger på laget.

Guro Dahle, Live Aak og Mia Merlid får oppfylt finaledrømmen etter semifinaleseieren. De tre og lagvenninnene skal ut i fylkesderby mot Herd, en hardtsatsende Ålesund-klubb som har vært i flere J 16-finaler de siste årene. Guro og de to andre håper de skal gå seirende ut av den duellen slik at får gullmedaljene rundt halsen.

-Det føles tungt akkurat nå selv om vi har gjort en bra turnering og fortsatt har noe å spille for i Norway Cup. Vi hadde i kveld en gylden mulighet til å sikre oss en finaleplass, sa skuffede raumaværinger etter at de hadde spolert muligheten for å få spille finale i J 17-klassen.

MFK vant bataljen 2-0 og kunne juble over videre avansement. Det i en semifinale som kunne ha vippet begge veier.

Med på notene

Langfjorden/Træff var med på notene og var fullt på høyde med Molde Fotballklubb. Både klubbens trener Morten Kristiansen og jentene hadde gjort hjemmeleksa. De kjente til motstanderens sterke sider, og la opp taktikken etter det. Kristiansen som er tidligere MFK-spiller og en ringrev, visste at MFK måtte stoppe Sara Fornes dersom de skulle ha mulighet for å avansere.

Gossen-jenta har vært et helt angrep alene i Norway Cup. Hun har scoret de aller fleste Langfjorden/Træff-målene i sluttspillet.

Landslagsspilleren fikk ikke like gode arbeidsvilkår i semifinalen som hun har fått i de andre kampene. Det fikk heller ikke lagvenninnene. Det ble langt flere dueller enn i de andre kampene. Kampen bar i begge leirene preg av at det var mye som sto på spill.

Skal revansjere seg

Første omgang var målløs. Det var i pausen flere som mente at det fort også kunne være det ved full tid. For det var større vilje til å forsvare seg enn å sende folk i angrep. Langfjorden/Træff-trenerne skal bruke det neste halve døgnet til å «piffe» opp spillerne til bronsefinalen.

- Vi får bruke kvelden skuffelsen og så får vi starte forberedelsene inn mot bronsefinalen. Den har vi veldig lyst til å vinne, sa trenerne om jentene som har gjort en bra turnering uansett hvordan det går i turneringens siste kamp.

Christine Holtborg med ballen. Foto: Henrik Aasbø