Molde FK J17 spiller finale i Norway Cup mot Herd lørdag klokka 18.30.

Mia Merlid har lyst til å bidra til at Molde Fotballklubb vinner J 17-klassen i Norway Cup i kveld. Isfjorden-jenta og de to andre raumaværingene kan bidra til at det blir en aldri så liten seiersfest etter kampen mot Herd.

- Vi har møtt mange av de samme jentene i damesammenheng i 2.divisjon. Det var heller ikke så store forandringer på e troppene da vi møttes i J 19-NM i vår. Både vi og Herd hadde forhåpninger om å komme langt der. Derfor var det surt at vi tapte på straffespark etter at det sto 0-0 ved ordinær tid. Det kan ligge an til et målfattig oppgjør også i kveld ettersom det er mye som står på spill. Både jeg og lagvenninnene er veldig revansjelystne, sa Mia lørdag formiddag.

18-åringen som er inne i sin tredje sesong i den blåe MFK-drakta, virket rolig og avbalansert sju-åtte timer før finalen skulle blåses i gang. Men hun la likevel ikke skjul på at spenningsnivået var litt høyere enn det vanligvis bruker å være en lørdag formiddag. Det hadde naturligvis sammenheng med det som var i vente. Hun er forberedt på at det kan komme noen sommerfugler i magen utover dagen. Men ikke mer enn at hun skal være i stand til å håndtere det.

Batalje mot Langfjorden

Mia Merlid er påpasselig med å påpeke at det er tre raumaværinger som kan være med på å sikre fylkets fotballstolthet i kveld. Guro Dahle spiller midtstopper på det samme laget og Live Aak har også gjort en solid innsats for Molde Fotballklubb denne uka.

Det var spesielt for alle tre å møte Langfjorden/Træff i en semifinale i verdens største fotballturnering.

Først og fremst fordi et par av dem har spilt for Langfjorden og har flere venninner der. Det at det stort sett bare var kjente ansikter på motsatt banehalvdel, bidro til at mange var mer nervøse enn det bruker å være. Spesielt ettersom det var snakk om en Skandia Cup-finale og det var mye som sto på spill da lagene løp ut på den humpete banen.

Mia føler at det var en fortjent seier selv om raumaværingene og de andre var med på notene.

-Jeg ser for meg at det fort kan bli et tilsvarende kampforløp i dag som i går. Begge lagene vil nok være like opptatt av å forsvare seg som å angripe. Vi har en dyktig trener og et bra lag som er i flyten. Derfor har jeg forhåpninger om at det skal være mulig å avgjøre dette til vår fordel, sa Mia som synes det er stort å tenke på at de skal spille finale på Ekebergsletta.

Hele Molde-laget etter seieren i semifinalen fredag. Foto: Privat
Guro Dahle (til venstre) og Mia Merlid. Her er de fotografert utenfor Aker Stadion ved en tidligere anledning. Foto: Per-Kristian Bratteng