Det etter at de hadde spilt sju kamper i løpet a godt og vel fire døgn. ÅIF kom til Oslo med flere som slet med småskader.

Den store belastningen som det medfører å spille så mange kamper på dager, førte til at det ble tynt i rekkene utover i uka. Både guttene og trener Ole Østigård kunne ha tenkt seg og vært med lengre. Østigård la imidlertid ikke skjul på at et videre avansement kunne ha bydd på visse utfordringer for han og trenerkollegaen.

-Det hadde ikke blitt lett å komponere noe lag ettersom det var flere som var skadet og nødt til å kaste inn håndkleet. Det har sin pris å spille så mange kamper. Belastningen blir ikke akkurat mindre av at det er så varmt og det er varierende kvalitet på underlaget. Men vi er godt fornøyde både med det sportslige og sosiale utbyttet. Det siste er vel så viktig selv om guttene har fokus på å gjøre det best mulig på banen når kampene blåses i gang. De vil gjerne vinne, sa Østigård da han ble bedt om å oppsummere turneringen.

Fin oppkjøring

Han legger ikke skjul på at Norway Cup har fungert som oppkjøring til høstsesongen og Faaberg Cup som har vært et fast innslag for laget de siste årene.

I år blir det siste gang de deltar i turneringen i Gudbransdalen. Neste år er 2004-årgangen for gamle til å delta i den kompakte cupen som samler lag fra flere forskjellige fylker. Trener Østigård berømmer spillerne for den jobben de har gjort på Ekebergsletta og de andre banefeltene.

- Jeg har lyst til å skryte av guttene som har stått på i hver eneste kamp. Det har ikke vært noe syting selv om det ble stor slitasje mot slutten. Det var artig at vi kom så langt som vi gjorde i B-sluttspillet. Det er også mange gode lag der selv om det blir noe helt annet enn et A-sluttspill, sier Østigård.

Magnus vil tilbake

Flere i ÅIF-leiren ga uttrykk for at det var bedre å få mange kamper i B-sluttspillet enn å bli slått ut i første kamp i A-sluttspillet dersom det hadde vært alternativet.

Magnus Østigård er en av guttene som har svettet og slitt i ÅIF-drakta de siste dagene. Han har i likhet med lagkameratene hatt tet supert Norway Cup-opphold. Debutanten er lar på at han ønsker seg tilbake.

- Det artigste har vært å få spille kamper mot nye lag. Mellom kampene har vi ruslet rundt på Ekebergsletta og sett kamper. Det som er så bra med Norway Cup er at det er så mye å være med på hele tiden. Vi har både besøkt trampolineparken og andre attraksjoner. Kjekt var det også å være sammen med jenter og gutter fra andre klubber, sa Magnus som ønsker seg tilbake neste år. Han håper det byr seg flere muligheter til å oppleve Norway Cup.