Norway Cup, som er verdens største fotballturnering for barn og unge, spilles fra 28. juli til 04. august.

Jentene fra Langfjorden har for lengst utmerket seg i turneringer. Langfjorden FK vant Norway Cup for to år siden, og kom til finalen i Dana Cup i fjor. Flere av jentene som var med på disse to store idrettsprestasjonene, spiller nå på Langfjorden/Træff sitt J17-lag, som neste mandag sparker i gang i Oslo.

- Jeg vil si at vi er klare. Vi har trent godt, og vi gleder oss veldig, hele gjengen, forteller Oline Kavli Ree, som er en av spillerne på laget.

- En utrolig opplevelse

Hun var også med da Langfjorden vant Norway Cup for to år siden.

- Det var en helt utrolig opplevelse. Jeg tror egentlig ikke det har gått opp for oss ennå, sier hun.

I år er det første målet til jentene å vinne puljen sin.

- Det er alltid veldig vanskelig å si hvordan det vil gå på en cup. Dette er jo også første gang vi samarbeider med Træff, så det er veldig spennende. Det første målet vårt er å bli puljevinnere, også får vi eventuelt ta det derfra, sier hun.

Samarbeid

I år samarbeider Langfjorden med Molde-klubben Træff om et stort og solid lag med 20 jenter, alle født i 2001.

- I starten av sesongen var flere ute med skade, og vi hadde bare 9-10 spilleklare jenter. Vi kunne egentlig ikke stille lag på egenhånd, så derfor bestemte vi oss for å samarbeide med Træff. Nå er heldigvis flere av våre egne tilbake, forteller trener Johan Skomsø.

Fra Rauma spiller Synne Nygård, Oline Kavli Ree, Lone Dahle Skomsø, Elise Hatlen Bale, June Lyngstad, Evelina Eidsseter, Dorthea Nygård Heen og Malene Reistad under Norway Cup.

- Vi er veldig klare for Norway Cup nå, og vi gleder vi oss, sier han.

- Har dere noen ambisjoner?

- Ambisjonene er egentlig som alle andre år: å ta oss til A-sluttspill. Også tar vi kamp for kamp etter det. Men at vi har kvaliteter i laget til å komme ganske langt, det tror jeg, sier han.

- Hvordan ser gruppa deres ut?

- Det er litt vanskelig å vite. Jeg vet at vi skal møte Kaupanger, og de tror jeg at er bra. Men det er veldig vanskelig å spå på forhånd, sier Skomsø.

Træff-jentene skal først til Dana Cup. Der er også Mari Åsli fra Rauma med. I Norway Cup spiller Langfjorden/Træff sin første kamp mandag.

Disse spiller i Norway Cup

Totalt fire Rauma-lag stiller i Norway Cup i år:

  • Langfjorden/Træff stiller i Jenter 17.

  • Isfjorden idrettslag har med seg to lag til Norway Cup, Gutter 15 og Gutter 16.

  • Åndalsnes idrettsforening har med seg et lag til Norway Cup, nemlig Gutter 14.