Laget, som er et «blandalag» med spillere fra både Langfjorden og Isfjorden, har oppmøte i Danmark på mandag. De første kampene skal spilles på tirsdag.

– Vi fikk velge om vi ville til Norway Cup eller Dana Cup. Det var flest som ville til Dana, forklarer Idun Frilund, som er en av spillerne på laget.

Spillerne forteller at den danske turneringen er veldig godt tilrettelagt.

– Det er bra i Oslo også, men det er større og alt ligger mer spredd. På Dana er alt på et sted. Det er veldig godt organisert, forklarer Åsne Nord.

Håper på kvartfinale

Både jentene og trenerne Ola Nord og Pia Siem er forsiktige med å sette seg for hårete mål.

– Det er jo litt farlig å gå ut å si hva slags mål man har, ler jentene.

Men det er tydelig vil helst gjøre det enda litt bedre enn i fjor. I fjor vant de gruppa sin i de innledende kampene, men røyk ut på straffesparkkonkurranse i den første kampen i A-sluttspillet.

– Vi vil så klart helst komme så langt som mulig! Mange har sagt at de har kvartfinale som mål. Hvis vi kommer til kvartfinale, da er vi veldig fornøyde. Etter det er alt bonus, mener Åsne og Idun.

Totalt sett er det 18 spillere på laget, og siden de ofte har spillere fra andre lag også med på treningene er de ofte over 20 på trening.

Trenerne tror en kvartfinale er realistisk:

– Det første målet blir å komme videre til A-slutt-spillet. Dette er det beste Jenter 16-laget i kretsen, så de har alle muligheter til å gjøre det bra. Men på turnering kan alt skje, og vi skal møte ukjente lag. Det er jo det som er så spennende med å dra på cup, mener trener Nord.

– Jeg tror både vi og jentene gleder oss, supplerer Siem.

Trenerne støtter jentene på at Dana cup er en god turnering.

– Vi drar både for det sportslige og for det sosiale. Det er en fin tur og et godt arrangement, mener han.

Godt samhold

Onsdag hadde laget sin siste trening før avreise til Danmark.

– Er dere klare?

– Ja, jeg tror vi begynner å bli klare. Eller, jeg tror vi kommer i kampmodus når vi kommer dit, mener jentene.

Idun og Åsne forteller at de gleder seg til å dra på tur.

– Det blir kjekt. Vi er en veldig sammensveiset gjeng, og alle er sammen med alle. Det er lite krangling, forsikrer de.

Trener: Melina Nymo og Åsne Nord på siste trening før cup. Foto: Stine Vandevjen Olsen. Langfjorden/Isfjorden J16 på veg til Dana Cup. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Gleder seg: Jentene fra Langfjorden og Isfjorden gleder seg til å være med på årets Dana cup. Foto: Stine Vandevjen Olsen