Lørdag lå 193 deltakere i havet ved Tindesenteret, klar til 1.200 meter svømming, 34 km sykling og 5,7 km løping. 200 var påmeldt.

Løpslederen er glad for at de for tiende år på rad har gjennomført et godt arrangement. Før hans ønske om 500 deltakere, lar vi ham slippe til med ros til de nærmere 70 frivillige som stiller opp år etter år:

– Har kjempeflinke frivillige

– Vi har frivillige som er kjempeflinke, som har vært med i mange år og er drevne. De vet hva som kreves for å gjøre utøvere og publikum tilfredse. Uten dem ville ikke dette gått, sier Merlid, som for ti år siden startet Trollveggen Triathlon sammen med kona Marita. Den gang stilte 27 til start.

I år ble alle startnummer revet bort i løpet av 39 minutt.

– Hvor mange kunne dere hatt med?

– Det er vanskelig å svare på, men det er primært nordmenn som stiller opp. Tenker man spenstig, så vet vi at tyskere er glade i Norge, og Tyskland har et enormt triatlonmarked. Titusener av aktive. Hadde vi vært aktive i det markedet, så kunne vi lett ha fylt 500 plasser

– Ville det vært forsvarlig?

– Å administrere 500 er uproblematisk. Hele den store utfordringen ligger i Trollstigen-platået. Der er det plass til 70 biler på sommeren. Og så vet vi at hundretusener besøker Trollstigen hvert år.

– Det hadde vært stas ...

– Vårt arrangement tar ikke en eneste parkeringsplass, men skal vi ha mer enn 200 sykler der oppe, så må vi få et samarbeid med Statens vegvesen og Edmund Meyer. Jeg har stor respekt og forståelse for at Nasjonal turistveg er prioritert. Men det hadde vært stas å få lov, og det hadde vært moro om noen fra Vegvesenet eller kommunen trykket på.

Lørdagens triatlon ble vunnet av Christian Foyn fra NTNUI på tida 2.22.47 og Julie Andresen fra Nordstrand IF/Milslukeren på tida 2.46.23.

Beste lokale utøvere ble Kaj Andre S. Døving fra Mosjonistforeninga på femteplass og Marithe Kleiva fra Åndalsnes IF på 13. plass.