Det var vanskelige forhold under årets styrkeprøve, Trondheim- Oslo på sykkel.

Jo-Andre Herje og de bortimot 2000 startende hadde motvind på så å si hele turen. Den energiske raumaværingen rakk knapt å komme seg ut av Trondheim sentrum før han fikk vinden i siden og fleisen. Derifra og inn var det tøffe forhold for Herje som bare var to timer bak Trønderekspressen som vant. De mønstret det beste laget noensinne og var over en time bak løyperekorden som ble satt for åtte år siden.

Det forteller det meste om forholdene og ikke minst den prestasjonen som Jo-Andre sto for i det 543 kilometer lange rittet. Han har passert 50 år og har syklingen som hobby. Den utholdende 1969-modellen er allikevel kapabel til å utfordre godt trente syklister og utøvere som nærmest holder på med dette på heltid. Herje har heller ikke noe stort støtteapparat å trekke veksler på. Men broren Odd Inge er med og kjører følgebil. Han er i nærheten dersom Jo-Andre har behov for varme klær eller annet nødvendig utstyr på langturen.

Hektisk døgn

Jo-Andre visste at han hadde et hektisk døgn foran seg da han krøp til sengs på hotellrommet i Trondheim fredag kveld. Han måtte opp grytidlig for å rekke starten. De første tok fatt på Oslo-turen allerede i firetiden.

Deretter gikk det slag i slag. Han som kjørte følgebil hadde en nesten like tøff oppgave ettersom han tilbrakte et lite døgn bak rattet før det var mulig å finne sin egen seng. Han skulle også hatt en liten utmerkelse, i følge Jo-Andre.

- Jeg tilbød meg å kjøre en etappe på heimturen. Men jeg fikk til svar at han skulle varsle dersom det var nødvendig. Det var godt å slappe av etter en lang fin tur. Selv om det blåste friskt i perioder. Verst var det opp Drivdalen og opp mot løypas høyeste punkt på Hjerkinn og over Dovre-platået, sa Herje. Han opplevde at det var ni sekundmeter motvind i det de nærmet seg og krysset fylkesgrensen mellom Oppland og Trøndelag.

Hadde ingen uhell

Jo-Andre var i fjor innblandet i et velt. I år kunne han tilbakelegge de 54 milene uten uhell. Jo Andre var i starten med Team Foss. Han fant fort ut at det gikk litt for smått der i forhold til den formen han er i. Det samme gjorde det med den neste puljen han ble en del av.

I Soknedalen kom Eidsvold SK som han holdt med selskap helt inn. Nå blir det noen dagers kvile før han starter oppkjøringen til Trollveggen Triatlon i juli.