Rælingen blir den nye klubben til håndballjenta Rikke Skiri Østigård fra Åndalsnes. Etter flere sesonger i Molde håndballklubb, og etter to sesonger som helt eller delvis har vært ødelagt på grunn av skade, sier Rikke til Åndalsnes Avis at hun nå trenger en ny klubb for å utvikle seg videre. 21-åringen har nå derfor signert for Rælingen, en klubb som er klar for eliteserien til neste sesong.

– Molde har kjøpt flere nye spillere og jeg vil ikke være i en klubb der jeg er usikker på om jeg får spille. Jeg trenger å spille mye etter å ha vært ute med skade så lenge, sier Rikke. Hun legger til at Rælingen har signalisert at de vil satse på henne.

– Ja, du tror du får spille mye?

– Det er ikke mulig å få en lovnad på slikt, men de vil i alle fall ha meg, sier Rikke som nå ser svært positivt på klubbskifte og miljøskifte.

– Er du fortsatt hemmet av skaden?

– Før jul var jeg nok mentalt hemmet av skaden og jeg var for forsiktig. Men jeg jobbet knallhardt mentalt for å overvinne det. Det har jeg klart og etter jul har jeg i grunnen spilt uten å tenke veldig mye på det.

– Du er fortsatt bare 21 år og har mange år foran deg som håndballspiller?

– Jeg har nådd målet mitt med å komme tilbake etter så lang tid med skade. Nå er jeg 100 prosent tilbake og gleder meg veldig til ny sesong.

– Har du flytta allerede?

– Nei, nå skal jeg jobbe på Åndalsnes i sommer og så flytte i august. Jeg skal kombinere det å spille håndball med å være student. Jeg skal studere for å bli lærer, sier Rikke Skiri Østigård.