– Jeg er godt fornøyd både med prestasjonen og plasseringen. Jeg hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å kjempe i toppen. Det klarte jeg heldigvis, sa Iver som løp ett minutt fortere enn han gjorde i fjor. Mest på grunn av at han har blitt sterkere og bedre sjøl om han tapte anslagsvis et halvminutt på at han fikk sting i fjor. Forholdene var nok også bedre i år.

Det var nemlig knusktørt i det meste av traseen. For ett år siden var det vått og gjørmete enkelte steder ettersom regnet bøttet ned på løpsdagen. Iver var innstilt på å gi jernet fra start av. Det gjorde også den kapasitetssterke niendeklassingen som var med i tetbildet gjennom hele løpet. Det ble til slutt ti sekund mellom han og hedmarkingen som trakk det lengste strået.

Stakk etter en kilometer

Vinneren fikk en luke etter rundt en kilometers løping. Iver og de andre fikk problem med å holde følge da det ble satt fart over en bakketopp. Men klarte å justere farten slik at forspranget ikke ble særlig større. Synstenes Hole sto distansen og holdt unna for gode utfordrere i en klasse som telte 79 løpere. Sjur Merlid og Kasper Uhlen klarte seg også bra i den samme klassen.

– Hvordan er programmet ditt framover på løpsfronten de neste ukene, Iver?

– Jeg har bestemt meg for å satse på motbakkeløp resten av sommeren og høsten. Det blir derfor en del slike konkurranser framover, sier han som er mest glad i langrenn. Sjøl om han akkurat nå er et større løpstalent.

Det handler nok også litt om at Iver ikke er blant de største på sitt alderstrinn dem som har kommet lengst i den fysiske utviklingen. Det kan være en fordel å ha litt å gå på for han som håper å få grønt lys for skolegang på Stranda når han om ett års tid er ferdig på ungdomsskolen og er klar for videregående.

Har hatt en bra løpssesong

Det har så langt vært en god løpssesong for Iver Synstenes Hole som både ble kretsmester og har gjort det bra i andre løp han har stilt opp i. 2003-modellen har lyst til å kombinere langrenn og løping så lenge han har motivasjon til å gjøre treningsjobben. Han liker å være allsidig og får betalt for det. Søstrene Ingeborg og Ida har også fattet interesse for løping. De var i aksjon i Birkebeinerløpets barneløp. Begge fikk en fin opplevelse der i det praktfulle været som var i Mjøs-traktene i helga.