Treerfotball for seks- og sjuåringer har ifølge Hilde K. Alnes i arrangørstaben ført til at alle idrettslag i hele kommunen har klart å stille lag i helgas cup på Øran.

– Til og med Innfjorden som ikke har med lag i serien, har meldt på lag i cupen.

– Nå har vi 12 lag i seksårsklassen; fra Isfjorden, Langfjorden, Måndalen, Innfjorden, Vågstranda og Samhald, blant annet, sier Hilde K. Alnes i arrangørstaben, som forteller at de tok kontakt med naboklubbene og at de nå har sjans til å få rekruttert spillere.

– Denne helga er det derfor mange som debuterer som fotballspillere, og det er ekstra stas, sier hun.

Ifølge Alnes har alle klubber i Rauma, til og med Innfjorden som ikke har med lag i serien, påmeldte lag i cupen.

I år er det til sammen 90 påmeldte lag, som er ti mindre enn i fjor, til lørdagens cup for 6-12-åringer på Øran.

– Det synes vi er kjempebra. I fjor hadde vi akkurat 100 lag det året ÅIF fylte 100 år, og da var det veldig interesse fordi det var jubileum. At vi greier å nesten oppnå det samme i år, er vi kjempefornøyd med, sier turneringsleder Geir Christer Nygård.

– At så mange kommer tilbake tyder på at de var fornøyde og hadde en god opplevelse – til tross for at det regnet, sier Alnes.

Hele 13 lag kommer fra Oppland; Lesja, Lesjaskog og Dombås.

For ÅIF er cupen svært viktig økonomisk:

– Dette er vårt store tiltak i sesongen ved siden av det store lotteriet, sier Nygård. – Når vi på lørdagskvelden kan arrangere fest og markere at vi både har trukket lotteriet og avviklet en turnering nok en gang, så kan vi være kjempestolte, sier Nygård.

– Alle bidrar på sin måte enten de lager kake eller kaffe, er dommere, ryddehjelp, står i kiosken, vasker garderober, kutter frukt eller sitter i sekretariatet.

– Gjør vi en skikkelig jobb her, så er økonomien reddet for sesongen, og da kan vi kjøpe mer baller, utstyr til lagene og ruste opp. Da gir vi litt tilbake for all dugnadsinnsats som er lagt ned, sier Nygård.

Yr.no melder om 21 grader og sol mens turneringen pågår.