Flere av kvinnene i feltet holdt på å snuble da de passerte hinderet. Vi så på TV-bildene fra Bislett at flere av dem - også Karoline Bjerkeli Grøvdal - forsøkte å varsle funksjonærene om tabben.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i mål til 7. plass, rundt 20 sekunder bak vinneren. Dette var hennes første løp på distansen denne sesongen.

Til NRK etter løpet sa hun: - Jeg merket ganske fort at det ene hinderet i svingen var ganske mye for høgt. Og for min del som som er litt ukomfortabel med hinder i tillegg, så synes jeg det kanskje var mest stress for hodet. En merker det godt for vår del, sa Karoline etter løpet. - Dette var litt klønete av arrangøren, la hun til.  - Men for min del var det en tung dag i tillegg.

Det var Hyvin Kiyeng fra Kenya som vant på tiden 9.09,63 foran Emma Coburn, regjerende verdensmester.

- Dette skal ikke skje i en internasjonal konkurranse som dette, sa en kritisk Emma Cuburn til NRK etter løpet da hun ble spurt om hva som egentlig skjedde.