Arrangørskandale da Karoline løp 3.000 meter hinder

Ett av hinderne var stilt for høgt da Karoline Bjerkeli Grøvdal løp 3.000 meter hinder.

Karoline Bjerkeli Grøvdal etter 3000 m hinder under Bislett Games på Bislett stadion torsdag kveld. Hun var tydelig skuffet over løpet.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sport

Flere av kvinnene i feltet holdt på å snuble da de passerte hinderet. Vi så på TV-bildene fra Bislett at flere av dem - også Karoline Bjerkeli Grøvdal - forsøkte å varsle funksjonærene om tabben.


Karoline klar for Bislett Games: - Jeg er innstilt på å gi alt

Torsdag løper hun 3000 meter hinder for første gang denne sesongen.

Arrangørene hadde tydeligvis glemt å stille ned hinderet etter herreløpet.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i mål til 7. plass, rundt 20 sekunder bak vinneren. Dette var hennes første løp på distansen denne sesongen.

Til NRK etter løpet sa hun: - Jeg merket ganske fort at det ene hinderet i svingen var ganske mye for høgt. Og for min del som som er litt ukomfortabel med hinder i tillegg, så synes jeg det kanskje var mest stress for hodet. En merker det godt for vår del, sa Karoline etter løpet. - Dette var litt klønete av arrangøren, la hun til.  - Men for min del var det en tung dag i tillegg.

Det var Hyvin Kiyeng fra Kenya som vant på tiden 9.09,63 foran Emma Coburn, regjerende verdensmester.

- Dette skal ikke skje i en internasjonal konkurranse som dette, sa en kritisk Emma Cuburn til NRK etter løpet da hun ble spurt om hva som egentlig skjedde.

Her kan du se NRKs TV-bilder fra løpet.

Resultater:

3000 m hinder (DL):

1) Hyvin Kiyeng, Kenya 9.09,63, 2) Emma Coburn, USA 9.09,70, 3) Daisy Jepkemei, Kenya 9.16,87, 4) Courtney Frerichs, USA 9.20,84, 5) Aisha Praught, Jamaica 9.23,33, 6) Winfred Mutile Yavi, Brunei 9.27,94.

Norsk: 7) Karoline Bjerkeli Grøvdal 9.29,94.