– Men det var en utfordring å få tak i 30, 40 personer som må til for å få gjennomført mesterskapet. Uten de frivillige klarer vi oss ikke og det er en kamp om dugnadsfolka. I helgen konkurrerer vi både med Hydro Cup, som går av stabelen i Sunndal, og de som lager sti rundt Herjevatnet, forteller Flovikholm.

Bra deltakelse

Det er 50 påmeldte til mesterskapet på Åfarnes i helga, der klubber fra Møre og Romsdal, samt Trøndelag, kan delta.

– Det er ingen klubber i Trøndelag, så alle som stiller, er fra Møre og Romsdal, forklarer Flovikholm.

Klubbene kommer fra Ørsta og Volda, Valldal, Skodje, Kleive og Holmemstranda.

– Skodje og Kleive har deltakere i norgescupen, og Valldal har ei jente som er på landslaget. Hun stiller ikke i helga, da hun er på et arrangement i Japan, forteller han.

– Hvordan er deltakelsen fra Holmemstranda?

– Vi har bare fire aktive kjørere som alle deltar. Det har vært en nedadgående trend hos oss i det siste, men det håper å få gjort noe med, sier han.

Rekruttering

Klubben har nå fått tilskudd fra næringslivet som de har brukt til innkjøp av to elektriske trialsykler.

– Det gjør at vi nå også kan tilby barn helt ned i fem års alder å kjøre trial. Vi hadde to åpne dager i forbindelse med dette, og fikk 15 stykker innom. Vi håper nå de fortsetter å kjøre, sier han.

Fem-åringer kan også delta i konkurranse, og på lørdag er det flere 5, 6-åringer som kjører.

Seksjoner

– Løypene er selvsagt deretter. Ellers har vi de eldste klassene fra A, B, C, D og minirekrutt og rekrutt. Løypene er delt opp i seksjoner og innen hver seksjon er det forskjellige fargede piler deltakerne må følge, forklarer Flovikholm.

Idrettslaget regner med vel 200 mennesker på baneområdet i forbindelse med mesterskapet og har lagt opp til kiosksalg med gryteretter og diverse hele dagen.

– Neste helg er det nytt mesterskap i Valldal. Det er tett nå om sommeren, smiler han.

Jan Tore Flovikholm er leder for Holmemstranda IL trial. Foto: Stein Siem