MFK på nivå tre møtte toppserielaget Lyn i 2. runde i NM-cupen. Og det gikk som forventet: Lyn var et par nummer bedre, både teknisk og tempomessig. Men Oslo-laget sløste med sjansene og slapp Molde inn i kampen da MFK reduserte til 1-2 i andre omgang. Dette tente jentene såpass mye at det ble spenning i kampen.

Mia Merlid spilte hele kampen mens Guro Dahle ble byttet ut etter 71 minutter. Begge gjennomførte en god kamp og var solide i forsvar; Merlid som venstreback og Dahle som midtstopper.

Etter kampen var de fornøyde med resultatet, og at det ikke ble flere baklengs:

- Det ble tøft, som forventet, sier Dahle. - Men jeg synes vi gjorde det bra. Særlig etter 2-1-målet ble Lyn stressa. Da kom vi mer inn i kampen, men så ble vi slitne på slutten, og da ble det tungt.

Hun konstaterer at det var ganske store forskjeller på lagene.

- Men de spiller i toppserien, så vi må forvente såpass.

- Hva kan dere lære av dette?

- En ser på nivået at det er dit opp en må hvis vi skal rykke opp og holde oss der.

- Går det an å være fornøyd tross tap?

- Ja, absolutt. Vi forventet ikke at vi skulle vinne i dag, så 1-3-resultat må vi være fornøyde med.

Mia Merlid koste seg gjennom 90 minutter på Aker stadion:

- Det var en artig opplevelse å møte et toppserielag og kjenne på nivået, for det var ikke så stor forskjell på oss, mener Merlid. - Dette kunne sett mye verre ut, så dette var artig. Vi skulle kanskje scora mer sjøl.

Hun sier det var spennende å møte teknisk gode spillere som er raske og fysiske.

- Når du ser i ettertid; hva skulle dere gjort annerledes?

- Vi kunne nok kanskje spilt mer - vi er for "hissige" på å slå den lange pasningen som bare blir fanget opp. Og vi gir bort litt lette mål, sier Mia Merlid.

Lyn ledet 2-0 etter første omgang og kontrollerte kampen før pause. Men da Molde scoret fem minutter ut i andre omgang ved Ida Hasselgård, så gjestene fra Oslo ut til å få lettere panikk.

Etter 64 minutter gikk Lyn opp i 3-1. Derfra og ut kampen var Lyn overlegne.

Mia Merlid (til venstre) og Guro Dahle. Foto: Per-Kristian Bratteng