Lørdag er det klart for den 18. utgaven av Åndalsnesløpet. Både barn og voksne vil stå på startstreken - tradisjonen tro blir det barneløp først og hovedløpet etterpå.

Hovedløpet er på fem kilometer, og løpsleder Terje Hole håper å se mange på startstreken.

- Åndalsnesløpet er et mosjonsløp, og det er ikke meningen at det skal være bare for de aller raskeste. Vi håper å få med flest mulig deltakere! Det er ikke så skummelt å delta - man kan prøve, også kan man bruke det som motivasjon for å gjøre det enda litt bedre neste år. Det er også en klasse som ikke går på tid, for dem som foretrekker det, sier han.

Det er med andre ord klasser for alle. Først er det barneløp for 0-10 år. De minste løper 200 meter, og de litt større løper 600 meter. Etter dette er det løp for jenter og gutter 11-12 år, før det er start i gå/jogge-klassen. Det er den 5-kilometersklassen som ikke går på tid.

Til slutt er det start i morsjonsløpet på fem kilometer på tid. Her er det deltakere fra 13 år og oppover.

- Det blir premie til alle, lover Hole.

I fjor var det rundt 110 løpere i seniorklassen, og normalt har det ligget på rundt 280 deltakere totalt.

Samme løype som før

I fjor var det Bård Indredavik som vant løpet, bare sekunder foran Iver Synstnes Hole.

Løypa starter som alltid ved Øran stadion. Derfra skal løperne krysse elva og løpe opp til Setnesmoen, videre gjennom skog ned til Åndalsnes camping og krysse elva igjen ved campingen. Traseen går så videre langs Rauma elv til målgang på Øran stadion.

Løyperekordene

Løyperekordene løperne skal bryne seg mot lørdag holdes av Karoline Bjerkeli Grøvdal og Johan Bugge. Karoline Bjerkeli Grøvdal løp på 15.59 i 2015, og Johan Bugge løp på 15.12 i 2014.

Løyperekordholder Karoline Bjerkeli Grøvdal løper i helgen 1500 meter i Boston i USA. Hun blir derfor ikke å se på Åndalsnesløpet i år.

Bård Indredavik i tet, med Iver Synstnes Hole og Lars Kavli hælene under Åndalsnesløpet 2017. Foto: Ellinor Rørvik Lothe
Terje Hole. Foto: Ellinor Rørvik Lothe