Om det var den nye kunstgressbanen, det flotte været eller de 300 tilskuerne som ga ÅIF-herrene et ekstra løft er usikkert - men fredag kveld ga de motstanderlaget Træff 2 fra Molde skikkelig juling på fotballbanen.

Det hadde ikke gått mange minuttene før Aksel Berget Skjølsvik satte inn den første scoringen til hjemmelaget, og etter det fortsatte bare ballen å rulle for ÅIF. Til pause sto det 9-0 til hjemmelaget.

Sluttresultatet ble fantastiske 17-0 til ÅIF og tre poeng med seg videre i serien.

- Full klaff

- I går kom alt med en gang - både mål og godt spill. Alt vi har øvd på fikk vi til fra start. Det var rett og slett full klaff! Med den rammen som var rundt kampen og 300 tilskuere på tribunen var det ekstra moro å få til en sånn kamp, forteller trener Kim Hugo Nyheim

Træff 2 er nok et av de svakere lagene i divisjonen. Likevel skal det spilles.

- Vi møtte dem til treningskamp tidligere i vår, og da vant vi 3-2. Det er nok et lag som skifter en del på spillerne, og det var ikke Real Madrid vi møtte i går. Likevel, å vinne 17-0 gjør seg ikke selv. Det skal spilles, og det skal scores, sier han.

Han synes det er vanskelige å trekke fram enkeltspillere i kampen.

- Vi scorer hvert femte minutt i 90 minutt. At man leder 9-0 til pause, og klarer å fortsette å presse på i andre omgang, det er en stor prestasjon. Guttene hadde lyst til å gjennomføre 90 gode minutter. Av og til kommer mål ut av det blå, men i går kom 15 av som resultat av godt spill og målgivende pasning, forteller Nyheim.

Han forteller at han aldri har opplevd noe likende i seniorfotball.

- Det nærmeste må vel være når vi vant 12-0 mot AK2 i 5. divisjon i fjor, sier Nyheim, som legger til at det var godt å kunne slå skikkelig tilbake etter to tap.

- Ingenting å utsette på banen

Etter seieren var det topp stemning i laget. Også den nye banen svarte til forventningene:

- Tilbakemeldingen fra spillerne var at det var fantastisk å spille på den nye banen. De koste seg, og det var ingenting å utsette på den, sier Nyheim.

- Veldig uvanlig

Are Lervik er daglig leder i Nordmøre og Romsdal fotballkrets og han kan bekrefte at dette ikke er noe vanlig resultat i 4. divisjon.

- Det er veldig uvanlig. Om det er rekord, det har jeg ikke i hodet, men det er svært uvanlig at vi får sånne resultat i 4. divisjon. Det er selvsagt utrolig bra av ÅIF, sier han.

Men han forteller også at det helst ikke skal være så stor forskjell på lagene:

- 4. divisjon er kretsens høyeste divisjon, og der håper vi det skal være litt jevnere. Og det er det jo normalt sett. Dette er et spesielt unntak, sier han.

Tre tap og to seiere

ÅIF vant sesongens første kamp, men så røk de på tre strake tap. Derfor var nok fredagens storseier etterlengtet for laget, som har hatt mange spillere slått ut av influensa og feber i starten av sesongen.

- Nå begynner laget virkelig å komme i form. Vi mangler fortsatt to som er ute med kneskade, og de håper vi å ha tilbake snart, forteller treneren.

Neste kamp for ÅIF er hjemme mot Averøykameratene den 21. mai.

- Det blir spennede å se hva vi kan få til der. Hvis vi får til noe av det samme som vi gjorde i går, mot bedre motstand, så er det så klart målet. Det som gutta gjorde i går, det kan de. Men utfordringa blir å få det til mot et bedre lag, sier han.