Åpningen skjedde før kampen mot Træff 2, der ÅIF-herrene skulle i aksjon.

- Å kunne tilby aktivitet til barn og unge krever masse arbeid og innsats. Den dugnadsånden dere har vist gjennom dette prosjektet og deres ukentlige bidrag som trenere og lagledere gjør oss ydmyke og stolte. Dere kan dugnad, og stiller ivrig opp. Tusen takk for hjelpen, takket Geir Christer Nygård, leder i fotballgruppa i ÅIF.

I sin tale takket han prosjektlederne, frivillige, old boys, trenere, lagledere, spillere, dommere, ledere i ÅIF, kommunne og sponsorer.

- Den nye tribunen ønsker vi at skal være en sosial møteplass, der barn og voksne kan sitte sammen og ta seg en prat, se en kamp eller se en trening. På onsdag var det generalprøve på stadion, og vi var 60-70 personer på tribunen. Da hørte jeg en si: "For første gang på mange år kan jeg føle meg stolt når jeg tar imot gjestende lag". Dette ga meg et smil innvendig, forteller Nygård.

Banen skal brukes av både voksne og barn:

- Jeg tror at gode fasiliteter gjør det inspirerende og engasjerende å holde på. Alle er dere avgjørende for at vi hver dag kan øke kvaliteten. Vær med å ta vare på dette fine anlegget. Her skal vi gi idrettsglede i generasjoner!

Ga 50.000 til tribuneprosjektet

Sparebanken Møre er generalsponsor for ÅIF, og ga til 100 års jubileumet i 2017 200.000 kroner til den nye kunstgressbanen. Også til åpningen av banen hadde de gravd litt innerst i bankhvelvet: De hadde med en sjekk på 50.000 kroner til tribuneprosjektet.

Det var de yngste som sto for den offisielle åpningen. Med nytt kamprop og formasjon sørget 60 ÅIF-spillere for at gresset med innviet med stil.

Se video her:

- Bruk banen sent og tidlig

Ordfører Lars Olav Hustad talte også under åpningen.

- Takk til alle som står på for ungene våre, og som har stått på for å få på plass dette anlegget. Gratulerer med dagen og med vegen videre, sa Hustad, før han henvendte seg til de yngste.

- Dere er heldige. Jeg håper dere vil bruke banen sent og tidlig, hele året, sa han.