Surnadal ble for sterke for det ferske 4. divisjonslaget fra ÅIF. Det ble 0-3 på Øran lørdag ettermiddag. Trener, Kim Hugo Nyheim, har likevel tro på at de har en del å gå på.

– Hvilke forventninger hadde du til eget lag i denne kampen?

– Vi hadde nå planer om å vinne, sånn som vi har i alle kamper. Vi visste at Surnadal har store og sterke spillere. Det er et fysisk sterkt lag. Og så var dem akkurat det lille bedre enn oss, som gjorde at de avgjorde kampen. De scora på corner etter et kvarters spill, men fram til da hadde vi god kontroll. Og så er det vanskelig å skape sjanser mot dette laget, de er godt organisert. De er et solid og sterkt lag, på alle måter. Når en ikke skaper egne sjanser, er det lett for at motstanderen setter sine sjanser. Så 3-0 var for så vidt et riktig bilde av kampen, sier han.

– Hva kan dere ta med dere etter denne kampen?

– Jeg synes vi var rolige og bra med ball. Vi spilte bra i om lag én time, svarer Nyheim og legger til at de i dag var et lag preget av mye sjukdom og forfall.

– Vi har vært grusomt plaget med influensa. Det i tillegg til håndballcup, gjør at vi i dag bare hadde to innbyttere. Og de som ble bytta ut gikk tom for krefter fordi de har vært sjuke. Jeg tror at når alle er hundre prosent igjen, så vil vi får mer energi i laget. Og du trenger hundre prosent energi i 4. divisjon.

Nyheim forteller at Knut Anders Fostervold, som har sagt ja til å gå inn i trenerteamet til ÅIF, er på plass en gang etter 15. mai.

– Er det noe spesielt dere jobber med på treningene nå?

– Vi gjør det vi alltid gjør. Jobber med å bli bedre med ball. Utvikle spillere, at spillerne hele tida blir bedre. Og så har vi fokus på angrepsspill, det er viktig for oss. Det å skåre mål, sier Nyheim som tror lørdagens kamp mot Surnadal ville blitt helt annerledes om de hadde tatt ledelsen.

– Lag som setter sjansene sine får en bedre flyt. Vi må jobbe med å skape mer. Og det å sette sjansene våre blir viktig framover.

– Tredje kamp for sesongen. Er det for tidlig å si noe om hvor ÅIF ligger i leia?

– Det at vi tapte poeng mot Malmefjorden forrige helg var på en måte verre enn at vi tapte mot Surnadalen i dag. Nå har vi tre poeng, og det er for så vidt greit, men det er klart at vi skulle hatt et poeng mot Malmefjorden forrige helg.

Neste kamp spiller ÅIF borte mot Eide.

– Det er en kamp vi har alt å vinne. Og neste kamp der igjen er Træff 2 på heimebane når det blir kunstgrasåpning, forteller Nyheim.