ÅIF sine fotballherrer er tilbake i 4. divisjon etter et år i 5. divisjon. Fredag var det klart for årets første kamp - et "nestenlokaloppgjør" mot Vestnes Varfjell. Kampen gikk på hjemmebane på Øran stadion.

Kampen endte 3-2 til hjemmelaget.

- Vi var det beste laget, og vi fortjente seieren i dag. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å vinne i årets første kamp. Det betyr litt å få en god start, sier trener Kim Hugo Nyheim til Åndalsnes Avis.

Full kontroll - lenge

Bendik Vold Hovde satte inn det første målet rett før pause. I begynnelsen av andre omgang satte han inn ett mål til. Og i det 69. minutt satte Emil Mattis Nyheim inn 3-0-ledelse til hjemmelaget.

Vestnes Varfjell satte inn to mål på keeper Sander Dahle i det 72. og det 82. minutt.

- Vi hadde egentlig full kontroll helt til det stod igjen ti minutt av kampen. Da hadde vi absolutt ikke kontroll. Vestnes Varfjell fikk noen cornere og det ble litt kaotisk for oss. Vi var veldig glade for å sikre seieren, forteller treneren.

Han forteller at værforholdene, samt nerver, kanskje påvirket laget litt, særlig i første omgang.

- Vi klarte ikke helt å spille den fotballen vi skulle, vi var kanskje litt utrygge og nervøse. Første omgang blåste rett og slett litt forbi oss. Men vi fikk til noen gode sjanser også før det første målet kom, og vi spilte en god kamp, forteller han.

Se bildene fra kampen

Sterk vind

At det blåser på Øran er vel knappest noen nyhet, men både spillere, støtteapparat og de over 130 tilskuerne fikk merke at det fredag kveld var enda mer vindfullt enn normalt - selv til Øran å være.

- Det ble en merkelig kamp. Det er vanskelig å spille god fotball under slike forhold. Det blir en tålmodighetsprøve, og det blir litt tilfeldigheter, sier Nyheim.

- Men vi har jo fordelen av at vi som hjemmelag er vant til det blåser på Øran. Det var dessuten veldig godt å få et mål like før pause, slik at vi kunne gå ut i motvind med ledelse. Det er faktisk litt lettere å spille i motvind når det er slik, forteller han.

Fem gule kort

I løpet av kampen dro ÅIF på seg fem gule kort. Sander Dahle, Jonas Dahle Voldset, Sander Hatlen Bale, Emil Mattias Nyheim og Aksel Berget Skjølsvik fikk et gult kort hver.

Men treneren mener at det ikke var noen stygg kamp:

- Det går litt raskere i 4. divisjon enn i 5. divisjon, så vi fikk noen gule kort for å komme for sent inn i taklinger. Men vi fikk også gult kort for kjefting, og det er jeg jo ikke så fornøyd med, selv om jeg synes dommeren var litt streng der, sier han.

Dommer i kampen var Johannes Remøy fra Rival.

Fikk seg en smell

Det så dramatisk ut da Emil Mattis Nyheim kolliderte med Aksel Berget Skjølsvik i 2. omgang.

Uhellet sendte Nyheim av banen.

- Det var rett og slett uflaks, og han fikk seg en smell i hodet. Han har blitt sjekket av lege, og skal ta det litt med ro, forteller treneren, som forteller at Emil er ved godt mot og at han ikke har vondt.

Neste kamp

Neste kamp for ÅIF blir mot Malmefjorden/Ekko/Aureosen neste fredag. Neste hjemmekamp blir mot Surnadal den 28. april.